Băsescu şi ai lui ciumeţi siluiesc Constituţia

275

Secăturile, gogomanii, analfabeţii şi impostorii fac legea în România, siluiesc Constituţia şi nesocotesc vrerile şi răbdarea proverbială a acestui brav popor. Înţelepciunea şi gândirea fecundă lasă locul brutelor şi samavolnicilor, îmbuibaţilor şi imbecililor.

Cretinismul, absenţa inteligenţei şi culturii se intersectează cu imoralitatea şi pălăvrăgeala desuetă şi flecară. Răul a demolat binele, dispreţul răneşte şi jigneşte, umileşte şi împilează. Înţelept şi bine ar fi dacă am orândui în suflet şi acţiune sublinierea lui Voltaire: „E o nenorocire legată de condiţia umană că, în ciuda dorinţei de a ne conserva, ne distrugem unii pe alţii cu mânie şi sminteală”. Românii trăiesc stăpâniţi de convingerea că tot răul e spre bine. O iau de bună acum, gândindu-mă la circul şi răsturnările de-a berbeleacul din viaţa noastră politică realizate de grosierul Zeus-Băse. Acest grobian, împreună cu camarila ce-l acompaniază, batjocoreşte Constituţia României, spiritul şi textul ei, profitând de formulări scrise pentru oameni de bună credinţă. Despotul a căutat, în mod arbitrar, tot felul de şiretlicuri şi pretexte de hermeneutizare, pentru a nu învesti miniştrii Guvernului Ponta. Este inadecvat să vorbim de Guvernul Ponta III! Ştim prea bine că Guvernul Ponta nu şi-a încetat niciodată existenţa, a fost doar remaniat. Prin urmare, nu se pune problema reînvestirii Guvernului Ponta, cum ar fi vrut vaporeanul dictator. Reînvestirea i-ar fi pus la îndemână prilejul să se pronunţe asupra noului prim-ministru, să-l terfelească, să-l ponegrească şi ocărască. În apărarea infamului s-au ridicat degrabă lingăii de joasă speţă- de la Bulă-Boc, Nuţica din Pleşcoi, Blaga cel Buldog, Funeriu, Sulfina Barbu, ba alţi găozari şi lingăi nesemnificativi, care s-au declarat cu toţii specialişti desăvârşiţi în drept constituţional şi apărători ai Constituţiei, de fapt nişte arieraţi mintal. Băselu n-a mai avut, însă, timp ori chef să-şi anunţe slugarnicii, pripăşiţi la ras ciolane, să tacă, ci, pur şi simplu, a căutat o cale de a scăpa cu faţa curată- barem în viziunea aliaţilor din afară.
Oportun şi degrabă a intervenit şi Curtea Constituţională a României- hotărâtă, de data aceasta, să se autorespecte. Drept urmare, CCR a respins pârâciunea PDL şi PMP ca inacceptabilă-adică, spunându-le petiţionarilor că au greşit adresa, că învinuirea lor nu are legătură cu problemele Constituţiei, cu imperativele şi rigorile acesteia, întrucât nu era vorba de învestirea unui nou guvern, ci de o remaniere, cu schimbarea structurii politice, unde era suficientă aprobarea Parlamentului şi nu rămâne loc pentru intervenţia lui Tralala-Băse, a chefului lui de a nominaliza un alt prim-ministru. Tocmai de aceea, ar fi cazul ca lichelele ce se definesc a fi mari specialişti în drept anticonstituţional să se mai liniştească, să bea ceai de părul-porcului pentru a se mai calma. Acesta ar fi binele reieşit din răul provocat de siluirea şi denaturarea Constituţiei, nu doar în spirit, ci şi în literă, de către Băse-Tralala, Bulă-Boc şi ciumeţii din catastrofala lor îngrăditură.
Este soluţionată şi problema moţiunii de cenzură, după ce premierul V. Ponta şi-a respectat cuvântul de a-şi asuma răspunderea pe un nou program politic şi socio-economic, reieşit din cooptarea UDMR, după ieşirea PNL de la Guvernare, datorită orgoliilor şi ţâfnelor lui Crin Antonescu. Este la mintea cocoşului că PNL şi Crinul lui ar fi într-o situaţie ilariantă, chiar complicată, dacă ar iniţia o moţiune de cenzură, care ar trebui să conţină toate obiectivele pe care şi le-a asumat în USL- iar să semneze o moţiune de cenzură pusă la cale de PDL şi Blaga cel Buldog nu se pune problema că râd şi curcile, nu doar din orgoliu, ci şi pentru că ar însemna să accepte şi să-şi dea consimţământul la o „înjurătură” împotriva obiectivelor, intereselor şi scopurilor sale. Este posibil, totuşi, ca PNL şi mai ales hipersomnicul Crin să caute-tot din trufie- un alt pretext pentru o moţiune de cenzură sui-generis. Totul conext, în ultimă instanţă, cu rezultatul alegerilor pentru europarlamentare. Nu i-ar strica hipersomnicului Crin dacă ar lua aminte la pretenţia scriitorului şi moralistului francez La Brujere: „Trebuie să definim orgoliul ca o pasiune care face ca, din tot ce este pe lume, să nu ne stimăm decât pe noi”.
În felul acesta a rămas nedezlegată enigma alegerilor prezidenţiale. Observăm, spre deziluzia tuturor celor care doreau o nouă Constituţie, care să consfiinţească un regim de republică parlamentară, că proiectul bate pasul pe loc, dacă nu cumva a fost chiar abandonat, astfel că vom avea un preşedinte tot în datele actualei Constituţii, de teapa împleticitului şi negurosului mintal actual. Aceste coordonate bâjbâite şi şovăielnice îl ajută pe Vona Gabor şi organizaţia Jobbik, ca şi pe neohortiştii din Garda Ungară şi Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate, consiliaţi de sceleratul dement L. Tokes să distribuie ură şi mesaje ultranaţionaliste şi separatiste pe teritoriul României. Este, astfel, de presupus că lupata pentru preşedinţie va fi una de prestigiu naţional şi pentru putere. E de bănuit că PNL îl va împinge pe ţâfnosul şi ifosardul Crin Antonescu drept candidat. Am convigerea că acest înfumurat palavragiu va fi aruncat, până la urmă, peste bord, va fi dat la o parte ca un dinte stricat. PDL are şi el un candidat, fără carismă şi fără impact la electorat. Se zice că PMP nu are nici unul, cred, însă, că Nuţa din Pleşcoi şi Bulă-Boc bat asiduu la uşa lui Băse, care „meditează” şi „descâlceşte” totul la un pahar cu whisky. PFC nu contează nici el; poate că MRU, după ce se mai îndoapă cu carne de vacă specială şi se mai unge cu vasilină d-aia scumpă, să se aşeze în şirul pretendenţilor oribili. Ştim că PSD a lăsat încă deschisă portiţa refacerii USL, chiar şi la nivelul alegerii preşedintelui. Personal cred că USL a dispărut şi că pentru asta se face vinovat instabilul Crin Antonescu, individ capricios şi ţâfnos, vanitos şi închipuit. Victor Ponta ne-a făcut să înţelegem că dacă USL nu se va reînjgheba, atunci rămân deschise pentru PSD, PC şi UNPR, două posibilităţi. Prima: să fie susţinută una dintre personalităţile cu cea mai mare încredere în sondajele de opinie: Isărescu, Oprescu ori chiar Călin Popescu Tăriceanu. A doua ar fi alegerea din PSD, pentru candidatură, între Geoană şi el, Victor Ponta.
Evident, aparent, sunt mai multe posibilităţi. Personal nu vreau un preşedinte alcoolic şi dereglat psihic, cu aceleaşi atribuţii ca aiuritul Tr. Băsescu, cu un comportament de puşlama, după lecţia ieşită din comun pe care a putut-o învăţa de la zănatecul vaporean. Mi-e silă de preşedintele Tr. Băsescu. El este mincinos şi inuman, parşiv şi viclean. Acest latifundiar de Nana e stăpânit de ură, tiranie şi sălbăticie. Acest individ este ipocrit, el produce dezgust şi jale, sărăcie şi nesiguranţă.
Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here