Băsescu: O să vedem stele verzi cu Green Deal. Ce punem în locul CEO?

702

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a vorbit cu îngrijorare despre proiectul Green Deal, de reducere a emisiilor de carbon la nivelul UE. Complexul Energetic Oltenia va fi direct afectat de pactul ecologic european. România riscă să piardă 40% din capacitatea de generare a energiei electrice ca urmare a programului de decarbonizare prevăzut de Green Deal.
„Am exprimat rezerve cu privire la Green Deal, deși PPE susține proiectul. O să vedem stele verzi cu Green Deal. Ne propunem ca în următorii 30 de ani să nu mai existe emisii de noxe în atmosferă. Asta înseamnă că va trebui să ne schimbăm complet economiile în condițiile în care UE generează doar 10% din emisiile de carbon. În rest, trebuie să cauți în China, SUA și celelalte țări care sunt mari producători de poluare. Vreau să vedem România… ar trebui să închidem Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara care dau cam 35% din producție. Păi, ce punem în loc? Ei spun «puneți eoliene și baterii solare». Păi ar trebui să punem baterii solare în toată câmpia de sud. În loc să punem grâu o să punem baterii solare și o să importăm grâul. O stupiditate”, a afirmat Traian Băsescu la Realitatea Plus.
Uniunea Europeană înțelege să mobilizeze o mie de miliarde de euro în 10 ani pentru acest Pact Ecologic, pentru ca Europa să devină neutră din punct de vedere al carbonului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here