Băsescu e aşteptat la Tismana

284

traian-basescuPreşedintele Traian Băsescu este aşteptat sâmbătă în vizită la mănăstirea Tismana, unde va fi oficiată o slujbă religioasă de Sfânta Maria Mare, în localitate desfăşurându-se în această zi şi unul dintre cele mai mari bâlciuri din Oltenia. Primarul oraşului Tismana, Costel Buzianu, a declarat ieri că „a auzit” despre posibila venire a preşedintelui, menţionând că nu are nicio informaţie oficială pe această temă. Edilul, care este membru PDL, spune însă că şeful statului este binevenit oricând în localitatea pe care o conduce, Buzianu fiind la al doilea mandat. Vizita lui Traian Băsescu la Tismana coincide şi cu bâlciul ce are loc la marginea pădurii Şarşori, situată la câţiva kilometri de mănăstire, aici mii de persoane venind în fiecare an pe 15 august.

Tot aici se va desfăşura şi o nouă ediţie a festivalului cântului şi portului oltenesc Tismana 2009, la care asistă sute de persoane iubitoare de folclor.

De asemenea, pe 15 august, în mai multe locuri din judeţul Gorj sunt organizate serbări câmpeneşti cu ocazia Zilei Minerului, Traian Băsescu primind invitaţii în acest sens de la administraţia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi de la Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu. „Sigur, dacă domnul preşedinte are posibilitatea să onoreze invitaţia noastră am fi bucuroşi să mergem împreună cu dumnealui la manifestările pe care le avem la Motru şi Câlnic, în apropiere de Rovinari. Deocamdată însă nu avem niciun răspuns oficial”, a declarat directorul general Daniel Burlan, care, probabil azi sau mâine ar urma să primească şi un răspuns oficial dinspre administraţia prezidenţială.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here