Băsescu a semnat amnistia fiscală

130

Sorin ToropJoi, 14 iunie, preşedintele Traian Băsescu a semnat proiectul legislativ al amnistiei fiscale. Băsescu i-a ţinut ca pe jar pe bugetari, promulgând legea exact cânt expira termenul limită pentru luarea unei decizii în privinţa amnistiei fiscale. Sindicaliştii gorjeni aşteaptă acum publicarea în Monitorul Oficial a formei finale a legii.

Legea amnistiei fiscale a stat pe masa preşedintelui Traian Băsescu mai mult de două săptămâni, după ce deputaţii au aprobat-o la începutul lunii mai cu 234 voturi „pentru” şi 3 abţineri. Termenul limită pentru ca Băsescu să ia o decizie în privinţa acestei legi era 14 iunie. Chiar în această zi el a semnat-o. „Pe 14 iunie, preşedintele Traian Băsescu a semnat legea amnistiei fiscale. Era ultima zi în care el trebuia să se decidă dacă o semnează sau o retrimite la Parlament. Din fericire a ales să semneze”, a mărturisit Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC Gorj.

Torop: „Aşteptăm publicarea legii în Monitorul Oficial”

Bugetarii din judeţul nostru s-au bucurat nespus la aflarea veştii că legea amnistiei fiscale a fost promulgată. Reprezentanţii sindicaliştilor gorjeni s-au bucurat şi ei, însă, acum aşteaptă să vadă forma finală a legii pentru a o putea comenta. „Aşteptăm să vedem forma finală în Monitorul Oficial; ulterior ne vom putea exprima un punct de vedere concret, pe lege”, menţionează Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC Gorj. Trebuie menţionat faptul că în expunerea de motive a proiectului amnistiei fiscale sunt invocate „buna credinţă” atât a angajatorilor care au achitat sporurile în baza contractelor sau acordurilor de muncă, cât şi a angajaţilor, dar şi practica neunitară a instanţelor judecătoreşti privind procesele cu contestaţii ale deciziilor Curţii de Conturi. Bugetarii gorjeni aşteaptă publicarea legii în Monitorul Oficial şi speră că odată cu apariţia acestei legi se va crea un precedent şi ei îşi vor recupera şi alte drepturi, pierdute în timpul fostei guvernări.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here