Băse mai vede, oare, drumul pe care îşi mână boii…??

581

Nu trebuie să fii specialist în psihopatii şi demenţe pentru a înţelege că reputaţia guvernatorului BĂSELU este conexă iresponsabilităţii şi absenţei logicii elementare. Reputaţia acestui individ emană miresme pestilenţiale, provoacă alergie şi scărpinături ciudate ori jenante. Nu mi-aş fi închipuit că acest buimac histrian va ajunge la nivelul de iresponsabilitate schizoidă(unii apreciază că e vorba de o senilitate bahică precoce), în care să recunoască, de bunăvoie, că a manipulat, zece ani la rând, întregul sistem al Justiţiei şi Procuraturii, călcând în picioare libertatea şi demnitatea românilor.

Prin urmare, mărturisind că el însuşi a detaliat un „sistem” de numiri în Procuratură, iar, pe de altă parte, că, având calitatea infamă de membru al CSM, putând, chiar, prezida întrunirile acestuia, a influenţat abject hotărârile şi, neîndoios, modul de a lucra, onestitatea, civismul şi profesionalismul, precum şi regulamentele interioare, a dirijat mârşav şi real întreaga Justiţie. Se conturează mereu mai subliniat dilema dacă, în aceste momente, parşivul vaporean mai are luciditatea necesară ocupării jilţului special tapisat de la Cotroceni.
Sunt pupincurişti care, fără preget şi emfatic, îl consideră pe buimacul matelot un geniu fără asemănare al politicii româneşti(eu, se ştie, m-am exprimat frecvent şi tranşant în legătură cu inteligenţa acestui răufăcător şi cu „pregătirea” lui, ca să nu mai vorbesc de cumplita lui cultură generală ori de bahica lui năuceală). Aceşti linguşitori făţarnici trebuie să găsească explicaţii credibile, ori, barem, verosimile pentru faptul că buimacul BĂSE, la un post t.v., se întărâtă, scapă caii violenţei exacerbate şi începe să dea şi să se dea în vileag, să mărturisească public- e un fel de a zice, ipocritul neavând capacitatea deontologică de a fi sincer şi cinstit nici măcar cu el însuşi-adică, să recunoască un lucru pe care l-a tot negat: anume, că el s-a amestecat, a intervenit sistematic în treburile inalienabile ale justiţiei române. De curând, guvernatorul BĂSE a mărturisit că, până şi în cazul „Papici”, a intervenit pe lângă ministrul Justiţiei şi pe lângă procurorul general pentru a-l păstra în funcţie pe preferatul şi favoritul predilect după ce nu cu mult timp în urmă făcuse aceeaşi ticăloşie pentru alţi procurori şi judecători. Faima lui Băse poartă caracteristici sumbre, de ipocrit şi farsor, de paranoid şi agitat aflat în „corsetul” disperatului ce-şi conştientizează eşafodul.
Şi totuşi, cea mai de interes destăinuire a calpuzanului Băse- sunt convins că dacă ar avea o ţâră înzestrare intelectuală şi oleacă de simţ al măsurii, ar fi fost atent la ce bălmăjeşte- a fost o mărturisire impertinentă şi impardonabilă că el a perfectat împreună cu muma pădurii-Monica Macovei-, încă din 2006, un „sistem”, nişte „reguli”, adică nu o lege de care să ştie fiecare român, care să faciliteze funcţionarea democratică a Procuraturii şi, implicit, a CSM, după arbitrarea şi despotica lui vrere- un sistem minuţios ticluit astfel încât, după propriile-i vorbe, nu avea nevoie să mai parlamenteze cu vre-un Papici, pentru că funcţiona mârşavul sistem, adică slugile ticăloşite Morar sau Kovesi, cei din CSM ca şi cei de la CCR acţionau ca nişte mecanisme dirijate, ca nişte roboţi programaţi de „ilustra” lichea cocoţată cu rea-credinţă în fotoliul de la Cotroceni. Mulţi români au observat şi reţinut acest păgubos fenomen. A fost remarcat de aceia pe care îi priveşte şi interesează tot ce se petrece în ţară şi cât de mult sunt respectate imperativele şi perceptele democraţiei. Avem recunoaşterea publică şi fără echivoc a barosanului guvernator. E posibil ca mâine să nege ceea ce a grăit mai ieri, în buimacul şi incoerentul lui stil bulevardist.
Traian Băsescu este individul cel mai mincinos şi perfid dintre toţi politicienii români din secolul al XIX-lea şi până azi(despre ceilalţi nu avem dovezi scrise pe răbojul istoriei, şcoala şi scris-cititul nefiind o îndeletnicire pentru pixurile boierilor români şi nici a Bisericii din acele inemorabile timpuri). După cum este educat, matelotul va continua să mintă. Minciuna şi nedreptatea îl definesc pe acest buimac ce a întunecat şi a înnoroiat viaţa poporului român. Minte Traian Băsescu de seacă apele- ne-am obişnuit. Mai important este că va „scăpa”, ce va recunoaşte, în bânguiala lui năucă, în care găsim gunoi futil şi minciuni de neiertat, ca şi adevărururi pe jumătate ce put a bravadă şi sfidare a valorilor perene.(Minciuna prin omisiune nu este invenţia acestui flutură-ţară, el a perfecţionat folosirea ei mai frecvent decât alţi politicieni români-morţi sau în viaţă.) Uite că acest găunos mintal, acest buimac, duce de nas poporul român cu cea mai făţarnică insolenţă.
Adevărata neclaritate este, totuşi, alta: ce l-o fi determinat pe buimacul vaporean să scoată pe gură asemenea gafe- cum n-a mai îngăimat nici când se pitea după perdea. Adică, niciodată, ca până nu demult, n-a luat-o pe arătură în aşa hal de iresponsabilitate şi tulburare a minţii, încât oricine să se întrebe dacă BĂSE mai vede bine, cu mintea întreagă, drumul gloduros pe care-şi mână boii.
Ar putea fi ticluită o singură explicaţie cât de cât plauzibilă:s-a grăbit, în pijama şi după ce a zăbovit pe la barul cu sticle alese, să-şi ia adio de la PDL. Era de unul singur „fermecat” de butelcă şi putea să-şi închipuie te miri ce. Libertatea s-a altoit şi pe hahalera asta de guvernator. Nu? Cred că şi-a imaginat în delirul şi tulburarea raţiunii vre-o Albă ca Zăpada ori vre-o brunetă focoasă mâncând banane sau căpşună cărnoasă. Este evident că partidul său de „suflet”, Mişcarea Populară, a venit mort pe lume, nu a „prins”, i s-a topit smântâna şi a rămas un zer irespirabil. BĂSE a greşit impardonabil, în fruntea mişcării găunoase trebuia împins savantul de doi bani Daniel Funeriu că are şarm, ştie bancuri, ştie să inventeze mai abitir decât filfizonul T. Baconski. Aşa se explică şi furia cu care îl atacă pe Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei, pe care l-a tot corcolit şi împins în faţă până mai zilele trecute(cu preţul numirii de către acesta a lui Morar la cârma DNA, cum informa fanfaronul vaporean fără să-l roage nimeni). Şi încă ceva în plus, în pofida ameninţărilor matelotului flecar, structura din „teritoriu” a PDL pare să se fi solidarizat cu Vasile Blaga(cu un electorat de circa 14%). Lesne de concluzionat că nicicum electoratul PDL nu va vota impunător cu deja vlăguita Mişcare Populară, adică cu matelotul suflă-n-vânt, trufaş şi meschin.
Mirosind o asemenea nefastă perspectivă scăpătatul şi ţâfnosul guvernator face afirmaţii care dovedesc, fără tăgadă, că acest circar fără scrupule a acţionat sistematic anticonstituţional şi dictatorial împotriva voinţei românilor. Ei, şi?, vor behăi lingăii. Se ştie că a fost reales cu 5,1 milioane de voturi şi a fost împins la mantinelă, fiind demis, la referendum, cu 7,4 milioane de voturi.(Unii spun că s-au furat voturi la referendum, eu, cu îndreptăţire, le spun că s-au furat voturi la alegerea iresponsabilului:tot rămâne o diferenţă, bă căpcăunilor!)
Dacă, totuşi, înţeleg încăpăţânarea paranoidă a megalomanului hă-hă-ilă de a se crampona până în pânzele albe de tronul său aducător de peşcheşuri, atunci înţeleg mai greu pupincuriştii care vor să pice în cap odată cu mărginitul şi făţarnicul filistin, ce-şi sapă groapa zi de zi şi ceas de ceas. La urma urmei, pe parşivul vaporean nu-l mai preocupă decât damigeana- dar nătângii ăştia ce gândesc despre viitorul lor?! Uitaţi-vă bine, Traian Băsescu prezintă fenotipul pişicherului şi sforarului, ticălosului şi mizantropului ce a provocat şi adânceşte incomensurabile răni în firea neamului românesc.
Prof.univ. dr. Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here