Baschetul profesionist, din nou la Tg-Jiu?

371

Faptul că încă există sportivi gorjeni reprezentativi pentru categoriile lor de vârstă îi face pe oamenii de baschet din Tg-Jiu să insiste pe lângă autorităţile locale. Un proiect ce prevedea o echipă în liga secundă de baschet a fost respins în această vară, dar discuţiile continuă. Directorul CSS Tg-Jiu, Claudiu Alionescu, este unul dintre oamenii care pledează pentru o formaţie profesionistă.
Acesta a precizat că încă dispunem de “materie primă” pentru înscrierea în cel de-al doilea eşalon valoric. “Am avut o discuţie preliminară chiar zilele trecute. O să încercăm din nou să prezentăm un proiect către autorităţile locale. De data aceasta sper să fim şi mai convingători. Avem şi mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti acest proiect aşa cum se cuvine, şi sperăm ca până la urmă să obţinem acea minimă finanţare care este necesară pentru înscrierea unei echipe în Liga a 2-a. Deocamdată, copii avem. Regulamentul Federaţiei Române de Baschet specifică, foarte clar, că este nevoie de 7 copii sub 20 de ani, noi avem această generaţie 2000-2001, cu rezultate deosebite la nivel de juniori, şi ar fi plusul de care am avea nevoie pentru echipa de seniori”, a spus Alionescu.
Fostul component al Energiei a întărit ceea ce afirmase şi Alexandru Gliga, omul care a avut primul iniţiativa pentru o echipă profesionistă. Dacă o astfel de formaţie nu va fi construită la Tg-Jiu, tot mai puţini copii vor urma calea performanţei. “Este foarte greu. Deocamdată, izvorul nostru de talente încă mai produce. Sunt copii la nivel de juniori care sunt vârfurile generaţiei, şi care merită deplin aceste convocări. Însă, dacă nu va exista o continuitate la nivel de seniori, cel puţin o echipă de liga a doua, se vor pierde pe parcurs. În al doilea rând, nu mai sunt modele pentru cei tineri care vin din spate. O echipă de seniori, pe lângă modelele de jucători, este şi o rampă de lansare pentru ei. Sunt meciuri mai puternice”, a precizat Alionescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here