BASCHET|Liga Națională: Victorie la limită pentru Energia

140

Fără a se mai putea schimba situația în clasamentul Ligii Naționale, gazdele au pus capăt unei serii de 6 victorii ale adversarilor. Și-au adjudecat primul sfert cu 20-16, dar la pauza mare au intrat în dezavantaj – 30-34. Milosevic, cu un total de 17 puncte, a semnat revenirea Energiei.

Dacă Dillon restabilise egalitatea, cu 31 de secunde înainte de final, de la “libere” Jazvin a stabilit, cu emoții, rezultatul final, după ce a ratat prima aruncare. 70-69 pentru Energia, care intră în play-off de pe poziția a opta. Orădenii au încheiat cele 26 de etape pe locul secund, după campionii de la CSU Ploiești.

Cel mai bun marcator al Energiei afost Nemanja Milosevic cu 17 puncte si 10 recuperari, urmat de Troupe cu 15 puncte si Watson cu 12 puncte. De la oaspeti, primii marcatori au fost Dillon 15 puncte si 6 recuperari, Markovic 11 puncte si Subotic cu 9 puncte.

Florin Nini, antrenor Energia:”Chiar dacă nu avea o miză importantă în ceea ce priveşte configuraţia clasamentului, a fost un meci pe care noi l-am pregătit, pentru că în decembrie, pe terenul lor nu am făcut un meci foarte bun, a fost un meci pur şi simplu slab atunci. Acum, am dorit să ne luăm oarecum revanşa, pe de o parte, iar pe de altă parte le-am spus băieţilor că dacă vom reuşi să creştem puţin ritmul de joc în anumite momente, şi mă bucur că în acest meci au făcut-o, chiar în momente importante ale jocului, atunci vom putea face faţă unei echipe cum este Asesoft. Echipa din Ploieşti are un joc mult mai poziţional, mult mai aşezat, careia nu-i place ritmul şi agresivitatea, în schimb aceste lucruri trebuie să fie atuurile noastre. Oradea este o echipă care din punct de vedere atletic, motric, este una dintre echipele importante şi fruntaşe ale campionatului. Era normal să ne luptăm cu această echipă să vedem unde suntem, iar această victorie ne dă un moral bun pentru săptămâna viitoare.Ne ducem la Final 4 să jucăm pentru totul sau nimic.“

Cristian Achim, antrenor CSM Oradea: “Felicit echipa gazdă. A fost un meci tipic, de joc fără miză, pentru că ambele echipe îşi cunoşteau locul în clasament înainte de joc. Din punctul meu de vedere, cu toate eforturile pe care le-am făcut, se pare că nu am reuşit să ajungem la nivelul mental dorit. Mărturie stau cele nouă aruncări libere ratate, adică aproape jumătate, ceea ce la o echipă cu pretenţii aş putea spune că este inadmisibil. Am avut turnover-uri care s-au transformat în nişte puncte extrem de uşoare, pe care le-am oferit practic echipei adverse. Cam asta a fost istoria acestui meci, iar după părerea mea oricare dintre echipe putea câştiga în această seară. Felicit echipa gazdă pentru victorie, pentru că oricând, oricum, victoriile sunt foarte importante.“
I.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here