Baschet: Modificări în Cupa României

529

Cupa României la baschet masculin, ediția 2020/21, se va încheia cu un turneu Final 8. Decizia a fost luată, la începutul săptămânii, în Consiliul Director al Federației Române de Baschet. În precedentele două ediții ale competiției autohtone, doar primele patru formații s-au întâlnit în turneul final. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa C și va avea adversari tari. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, turneele urmând a se desfășura în perioada 17-21 octombrie anul curent.
Componența grupelor:
– Grupa A – U-BT Cluj-Napoca, Dinamo Știința București, BCMU FC Argeș Pitești, CSM Galați
– Grupa B – CSM Oradea, Steaua București, SCM Craiova, Athletic Constanta, CSM Miercurea Ciuc
– Grupa C – BC CSU Sibiu, SCM Timisoara, CSO Voluntari, CSM Târgu-Jiu
Meciurile din Grupele A și C se dispută pe 17, 18 și 20 octombrie. Pe 19 octombrie este zi de pauză. Meciurile în Grupa B se dispută zilnic, în perioada 17-21 octombrie, fiecare echipă urmând să aibă câte o zi de pauză. Echipele participante își pot manifesta intenția de a găzdui turneele de calificare printr-o cerere.Federația Română de Baschet va desemna gazdele turneelor de calificare pe data de 5 octombrie anul curent.Ocupantele primelor două locuri se califică la turneul final. De asemenea, două locuri 3 vor accede la Final 8. Turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21 se va desfășura în perioada 6-9 martie 2021. Acesta va cuprinde trei faze direct eliminatorii – sferturi de finală, semifinale și finala.

Meciurile s-ar putea vedea la TV
Surse din cadrul Federației Române de Baschet susțin faptul că DigiSport va transmite o parte din partidele de baschet masculin din stagiunea 2020/2021, cupă și campionat. Din cauza pandemiei de Covid-19, echipele participante în Liga Națională de Baschet Masculin (LNMB) au fost împărțite în două grupe a câte șapte echipe fiecare, în funcție de clasamentul final al sezonului 2019/2020. Competiția va demara în luna noiembrie. Potrivit baschet.ro, postul de televiziune va fi completat de transmisiunile în direct ale FRB TV (canalul de Youtube al Federației), canal care a transmis de curând o parte din meciurile de la turneele finale de juniori ale stagiunii 2019/2020.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here