Baschet, Liga Națională (m) – Energia Rovinari, urmărită de ghinion, și la Craiova

1251

Nimic nu mai pare posibil pentru formația de baschet masculin din Târgu-Jiu, pregătită de Florin Nini și Radu Stroescu. După ce a înclinat drapelul în meciurile cu Asesoft Ploiești (82-84),  B.C. Mureș Târgu-Mureș (90-91) și U-Mobitelco BT Cluj (70-72), în ultimele secunde ale întâlnirilor respective, a venit rândul S.C.M.-ului din Craiova să obțină victoria, tot în ultimele secvențe, în fața nefericiților componenți ai Energiei Rovinari.

Echipa de baschet a târgujienilor a întâlnit sâmbătă, în Polivalenta din inima Băniei, pe S.C.M. Universitatea. Înaintea confruntării, contând pentru runda a 18-a a primului eșalon, cele două echipe se aflau la egalitate de puncte, 27, pe locurile 6 și 7 în clasament, însă trupa lui Nini beneficia de un coșaveraj mai bun. „O victorie la Craiova ne poate întări poziția în clasament în lupta noastră pentru a ajunge în play-off. Sper ca jucătorii să facă față presiunii meciului. Dacă noi ne impunem ritmul de joc și ceea ce am lucrat la antrenamente, cu siguranță putem câștiga acest meci. Craiova are un plus datorită faptului că joacă pe teren propriu în fața unei săli, de obicei, arhiplină. Vreau să-l vedem și pe Nemanja Milosevic cum s-a integrat în echipă, de această dată în fața unui adversar puternic. El a făcut un meci frumos, un meci bun și ne-a entuziasmat cu evoluția lui cu Timba, dar nu Timba este adversarul nostru. Avem un jucător nou, iar toată săptămâna s-a insistat pe coordonarea acțiunilor lui. În 4-5 zile a trebuit să intre în ritmul nostru, în sistemul nostru. Am mai modificat câteva lucruri pentru el, pentru că este un alt profil de jucător”, spunea Florin Nini, antrenorul Energiei Rovinari, înainte de derbiul Olteniei, încheiat cu victoria craiovenilor la o diferență de doar două puncte, scor 87-85.

Filmul meciului
Cum era și de așteptat, partida a debutat sub semnul echilibrului total, strâns pe întreaga sa durată, așa că punctele victoriei aveau să ajungă în contul formației mult mai concentrată în adjudecarea victoriei. După un ”2 la 2” pe sferturi, 25-21, 21-23, 17-18, 24-23, gazdele au câștigat cu un coș marcat cu 7 secunde înainte de încheierea timpului regulamentar. De remarcat că, înainte cu 9 secunde de sirena finală pe tabela de marcaj era afișată egalitatea, la 85, moment de care a profitat Nisic pentru un time-out de echipă, acțiunea colectivă impusă propriilor jucători găsindu-și finalitate pe mâna lui Le var Seals Cortez, din interiorul semicercului, americanul punctând pentru 87-85. Aceeași soluție, a time-out-ului, în vederea reluării meciului din jumătatea adversă, a fost preferată și de Nini, însă acțiunea lui Watson, din ultimul atac al gorjenilor nu a mai ajuns la inelul S.C.M.-ului craiovean.
Cu această nouă înfrângere, în ultimele secunde ale întâlnirii, Energia a coborât două poziții în clasament, până pe 8, și se află foarte aproape de părăsirea zonei de play-off. Formația gorjeană va juca, la finalul acestei săptămâni, în propriul fief, în compania C.S. Gaz Metan Mediaș.

S.C.M. U Craiova – Energia Rovinari 87-85(25-21, 21-23, 17-18, 24-23)
S.C.M. U: Travis Bureau (19), Le Var Seals Cortez (19), Sten Sokk (11), Mirko Kovac (10), Viorel Mocanu, Mihai Gavrilă, Bogdan Popescu (6), Andrei Damian, Andrei Căpușan (4), Marius Ciotlăuș, James Tyler (14), Petar Babic (4). Antrenor: Milan Nisic.
Energia: Giordan Watson (17), Porter Troupe (12), Alexandru Bratoloveanu, Louis Darby (23), Ermin Jazvin (9), Konstantinas Kakaroudis (6), Cătălin Vlaicu, Daniel Tudosă, Claudiu Alionescu, Tal Karpelesz (4), Barâș Aktaș, Nemanja Milosevic (14). Antrenor: Florin Nini.
Arbitri: Alexandru Olaru, Bogdan Podar, Alexandru Anica. Comisar: Stelian Bănică.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here