Baschet, Liga Națională (m) – Energia Rovinari, pas mare către îndeplinirea obiectivului

363

Eșecurile din ultima perioadă, care și-au făcut loc în ograda echipei de baschet masculin a târgujienilor, au adăugat sare pe rana deschisă a lui Florin Nini, un tehnician ce a avut misiunea să încerce revigorarea psihicului propriilor elevi pe durata partidei desfășurate sâmbătă, 22 februarie, contra celor de la Gaz Metan Mediaș.

În duelul anterior, de la Craiova, pierdut de Energia la o diferență minimă, au ieșit la iveală aceleași probleme, în defensivă și ofensivă, ce s-au opus obținerii victoriei în partidele cu Asesoft Ploiești sau Mureșul Târgu-Mureș. “Eu am speranțe mari că vom termina pe un loc bun anul acesta. Au fost cinci înfrângeri care ne-au durut. Dacă ne aducem aminte cum am pierdut aceste meciuri, nu putem să nu ne gândim la faptul că, în cazul în care câștigam măcar două meciuri, acum nu mai vorbeam dacă să ne calificăm, sau nu, în play-off. Ne puteam gândi la un loc mult mai bun, chiar la locurile 3-4. Asta a fost, nu ne mai putem gândi că am pierdut cinci meciuri în ultimele secunde, ci trebuie să mergem mai departe. Cu Gaz Metan va fi un meci greu, contra unei echipe care vine să își joace ultima şansă pentru a mai spera la un loc în play-off. Echipa din Mediaș a disputat în această săptămână ultimul meci din Euro Challenge și are probleme de lot, dar rămâne o echipă ce are în componență jucători buni și experimentați. Toate meciurile, de acum încolo, sunt decisive”, declara Radu Stroescu, președintele secției de baschet a clubului Energia. Același oficial al baschetului masculin târgujian considera că meciul cu Gaz Metan poate cântări serios la configurarea ierarhiei finale a sezonului regulat. “Lupta este foarte strânsă, acolo sus. De la locul 6 până la 11 se poate întâmpla orice. Cred că avem şanse să ocupăm un loc bun în play-off şi aici mă gândesc la locul şase, dar la fel, dacă avem ghinion şi nu ne facem treaba aşa cum trebuie putem termina şi pe locul 10. Eu am speranţe mari că mobilizarea va fi generală și că vom termina pe un loc bun anul acesta. Mediaşul îşi joacă ultima carte cu noi pentru a mai putea intra în play-off. Pentru Energia nu contează decât victoria. Trebuie să câştigăm şi să mergem cu un moral ridicat la Piteşti şi Timişoara. În următoarele trei etape, dacă am câştiga două meciuri, cred că nu mai trebuie să ne gândim dacă intrăm sau nu în play-off. Dacă obţinem doar o victorie în următoarele trei meciuri, şansele sunt mai mici”, a completat Stroescu.
Picture014Meciul dintre Energia Rovinari şi Gaz Metan Mediaş s-a disputat sâmbătă, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu. Gorjenii au reușit, cu emoții, să-și îndeplinească obiectivul pe termen scurt, acela de a se impune în fața Gaz-ului Metan din Mediaș. Meciul a debutat sub nota de dominare a oaspeților care, după un prim sfert încheiat la egalitate, la 16, aveau să intre la vestiare, pentru cele 15 minute de revenire, sub acoperișul avantajului oferit de o posesie, la scorul 35-37. În debutul sfertului al treilea gorjenii au recuperat rapid ecartul înregistrat la pauză, au impus ritmul jocului, sub aclamările celor aproximativ 700 de suporteri și s-au distanțat sistematic de vizitatori după ce au marcat cu 8 puncte mai multe decât medieșenii, 27-19. Elevii lui Florin Nini nu au slăbit pedala de accelerație nici în ultimul sfert, în care, de asemenea, s-au impus cu 19-15, consființind astfel o victorie meritată tranșată în partea a doua a jocului. Scorul final, 81-71, a coborât punctele pe linia de clasament a Energiei. Marcatorul partidei a fost declarat ultimul sosit în tabăra gorjeană, Nemanja Milosevic, cu 24 de puncte, în timp ce de la oaspeți cel mai prolific jucător a fost Shiloh, cu 15 puncte, urmat de Bogavac, cu 13. Următoarea partidă a Energiei Rovinari, în deplasare, cu B.C.M. U Pitești, este programată miercuri, 26 februarie.

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaş 81-71 (16-16, 19-21, 27-19, 19-15)
Sala Sporturilor, Târgu-Jiu, spectatori: 700.
Energia: Giordan Watson (9), Porter Troupe (14), Louis Darby (13), Ermin Jazvin (13), Konstantinas Kakaroudis (7), Tal Karpelesz (1), Nemanja Milosevic (24), Cătălin Vlaicu, Claudiu Tudosa, Barîș Aktaș, Claudiu Alionescu, Alexandru Gliga. Antrenori: Florin Nini și Radu Stroescu.
Gaz Metan: Andrei Mandache (4), Kyle Brandon Shiloh (15), Tudor Dumitrescu (6), Giorgios Tsiaras (3), Vladislav Solopa (7), Radomir Marojevic (9), Cătălin Funar, Augustine Obehioye Okosun (2), Bojan Radetic (12), Slavisa Bogavac (13), Horia Cristean. Antrenor: Marcel Țenter.
Arbitri: Alexandru Olaru, Bogdan Podar, Bedir Sefer. Comisar: Mircea Martis
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here