Baschet, Liga Națională (m) – Energia Rovinari a sunat adunarea

2645

Echipa de baschet masculin a târgujienilor, Energia Rovinari, de ale cărei destine se ocupă, cu brio, cei doi tehnicieni, Florin Nini și Radu Stroescu, a avut programată, deja, reunirea în cursul zilei de sâmbătă. Imediat după sărbătorile de iarnă, principalul formației a hotărât că este bine să debuteze pregătirile, pentru că în mai puțin de două săptămâni se va face auzit startul sezonului regulat. Ba mai mult decât atât, Energia Rovinari a avut prilejul, cu ocazia ultimei runde disputate în Liga Națională, să rețină în localitate formația ce i-a fost hărăzită, în urma tragerilor la sorți, în Cupa României, Farul Constanța, cu care a făcut instrucție în tur și retur, pășind cu încredere în “Final Four”-ul competiției, așteptând acum disputarea tuturor jocurilor în vederea stabilirii viitoarelor coordonate.
Primul antrenament din noul an a fost programat în penultima zi a săptămânii ce tocmai s-a încheiat, de la ora 11:30, sesiune la care Nini şi-a aşteaptat toţi elevii, fără excepţie, fie că aceştia erau nevoiți să vină din Grecia, Turcia, America sau Israel. Majoritatea a răspuns prezent primei acțiuni, așa că Energiei nu-i mai rămâne decât să intre cu forțe proaspete în restul stagiunii al cărei obiectiv este de calificare în play-off, însă pe un loc cât mai bun pentru a întâlni în primul act un adversar accesibil.
În consecință, chiar dacă din echipa târgujiană nu a dispărut niciun component în pauza de iarnă, Nini și-a îndreptat atenția și către un “secund” pentru Giordan Watson, pentru postul de coordonator, și a găsit, fără prea mari căutări, omul potrivit în persoana lui Daniel Tudosă, de la B.C. Mureșul Târgu-Mureș. Odată cu intrarea în vacanță, Nini a pus pe masa responsabililor cu performanța ai secției de baschet a clubului Energia un alt nume, Andrei Mandache, de la Gaz Metan Mediaș însă această pistă nu s-a dovedit viabilă, chiar dacă sibienii se confuntă cu mari probleme financiare, iar accesul în prima jumătate a clasamentului se anunță a fi unul destul de greu de abordat. Interesul pentru Mandache a fost manifestat încă din vară, dar jucătorul a ales să evolueze la Gaz Metan Mediaș. “Noi l-am vrea pe Mandache. L-am vrut și în vară, l-am vrea și acum, dar să vedem ce se întâmplă la Mediaș. Când apare un comunicat la Mediaș, atunci e corect, avem voie și e profesionist să lansăm și noi o ofertă. E un jucător foarte util, un jucător care ar fi pe profilul echipei, dar acum sunt doar speculații și dorințe. Nu am avansat nicio ofertă și nici nu avem cum, e campionat și nu riscăm să facem nimic dacă de la Mediaș nu apare nimic”, declara Florin Nini înaintea sărbătorilor de iarnă. Energia, după un parcurs destul de bun și mulțumitor în cele 13 runde disputate, nu părea foarte convinsă că-și dorește modificări în lot, singura doleanță fiind, totuși, pentru aducerea unui jucător pentru pozițiile 1 și 2: “Vrem să oferim posibilitatea ca Watson să se mai și odihnească. A jucat foarte mult. L-am mai folosit acolo pe Troupe, a mai intrat și Barîș Aktaș, dar, dacă ar fi să aducem ceva, cel mai mult mi-aș dori un jucător pentru această poziție”, completa Florin Nini.
Gruparea de baschet gorjeană s-a întărit cu Daniel Tudosă, un conducător de joc în vârstă de 26 de ani, jucător adus pentru a-l suplini, la nevoie, pe Watson. Acesta a mai jucat pentru  B.C. Timișoara, C.S.M. București și B.C. Mureș Târgu Mureș, dar vine după o perioadă mai puțin prolifică în care sportul la coș nu a constituit una dintre priorități.
Startul sezonului regulat este anunțat pentru data de 18 ianuarie atunci când, în etapa a 14-a a Ligii Naționale, Energia Rovinari își va delecta proprii suporteri pe durata confruntării cu ilfovenii de la Concordia Chiajna, trupă în fața căreia s-a impus și în tur cu 99-93. În acest moment, trupa lui Nini ocupă poziția a cincea a clasamentului, fiind la egalitate de puncte, 21, cu echipele de pe locurile 3 și 4, C.S.U. Atlassib Sibiu și, respectiv, U-Mobitelco BT Cluj, la un punct distanță de locul secund, adjudecat de C.S.M. Oradea și la doar doi pași în spatele liderului C.S.U. Asesoft Ploiești.

În această săptămână sunt programate cele trei jocuri, din tur, contând pentru faza sferturilor de finală ale Cupei României, returul urmând a se derula tot pe durata a două zile, pe 12 și, respectiv, 13 ianuarie, conform următorului grafic:
Sferturi de finală, Cupa României – baschet masculin:
B.C. Farul Constanța – Energia Rovinari    69:110
Energia Rovinari – B.C. Farul Constanța        118:49
Tur
Miercuri, 08 ianuarie 2014
Ora 18:00 – B.C.M. Universitatea Pitești – U-Mobitelco BT Cluj – Digi Sport
Ora 19:45 – C.S. Municipal Oradea – Baschet Club Timișoara – Digi Sport
Joi, 09 ianuarie 2014
Ora 18:45 – C.S.U. Asesoft Ploiești – B.C. Mureș Târgu-Mureș – Digi Sport
Retur
Duminică, 12 ianuarie 2014
Ora 18:00 – Baschet Club Timișoara – C.S. Municipal Oradea – Digi Sport
Ora 19:45 – U-Mobitelco BT Cluj – B.C.M. Universitatea Pitești – Digi Sport
Luni, 13 ianuarie 2014
Ora 18:00 – B.C. Mureș Târgu-Mureș – C.S.U. Asesoft Ploiești – Digi Sport.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here