Baschet, Liga Națională (m) – Energia Rovinari a îngenuncheat Timba, la Târgu-Jiu

1049

Trupa de baschet masculin, antrenată de Florin Nini și Radu Stroescu, s-a prezentat sâmbătă seară în fața propriilor suporteri cu prilejul programării celei de-a 17-a runde din cadrul Ligii Naționale.

După două insuccese consecutive, ultimul înregistrat la Sibiu, formația târgujiană a bătut pasul pe loc în perspectiva stabilității pe unul dintre locurile de play-off. Radu Stroescu admitea, înaintea derulării etapei disputate la finele săptămânii trecute, că lupta pentru o poziție cât mai bună între primele opt echipe va continua, chiar dacă în ultima perioadă rezultatele nu au fost cele așteptate. „În ultimele runde am avut jocuri foarte grele. Am jucat pe terenul liderului, o echipă care a început să joace foarte bine. Noi am arătat altă atitudine, suntem mulţumiţi, am fost acolo şi ne-am bătut, am încercat să scoatem maxim. Cei care au intrat pe teren au suplinit lipsa lui Djapa. Am pierdut la patru puncte (71-75, n.r.) un meci pe care l-am pornit cu șansa a doua. Am fost mulţumiţi de jocul echipei, nu şi de rezultatul meciului de la Sibiu. De la locul 4 până la locul 10 este un echilibru. Dacă ne uităm pe meciurile pe care le vom avea, avem un program mai greu faţă de alte echipe cu care ne batem la play-off. Nu e nimic pierdut, la fel cum am pierdut acasă, putem câştiga în deplasare. Avem şansa noastră şi ne-o vom juca până la capăt”, declara Stroescu după ultima partida pierdută la Sibiu în fața liderului la zi al campionatului, C.S.U. Atlassib.
Cu Dalibor Djapa în recuperare după accidentarea suferită la genunchi, gorjenii s-au orientat rapid și au adus un jucător de același profil, Nemanja Milosevic, ce s-a dovedit extrem de bine integrat în planul de lecție impus de coechipieri și cei doi tehnicieni, pe durata partidei cu Timba. După două înfrângeri consecutive, Energia Rovinari a spulberat Timba Timişoara la Târgu-Jiu, obținând astfel o importantă bulă de oxigen dar și un surplus de ”vitamine” în vederea adordării de pe o poziție mult mai accesibilă, în ceea ce privește moralul, a meciurilor viitoare, primul la orizont apărând cel de la Craiova, stabilit pentru data de 15 februarie, la ora 18.00. Elevii lui Nini au reuşit, după 4-0 pe sferturi (28-9, 20-12, 29-15, 24-19, n.r.), să se impună în faţa bănăţenilor cu scorul de 101-58. Forța adversarului nu a impus niciun moment ritmul jocului, așa că gorjenii au marșat cu toate liniile către o victorie dinainte atribuită. Gorjenii nu au primit decât ocazia de a intra pe parchet, de a juca dezinvolt și de a administra celei de-a doua reprezentante a Timișului o înfrângere usturătoare, la scor, totodată depășind și pragul celor 100 de puncte marcate. Nini și-a permis luxul de a utiliza întregul lot avut la dispoziție, dar și să-l integreze pe ultimul sosit la Târgu-Jiu, Nemanja Milosevic, care, la debut, a reuşit primul ”double-double” în urma totalului de 17 puncte, cărora li s-au adăugat 11 recuperări. A fost un meci de vacanță din care doar gazdele au plecat mulțumite la finalul ce a consemnat o diferență de 43 de puncte. „A fost un meci uşor pentru noi, dar partea bună este că am reuşit să ne impunem ritmul. De asemenea, am reuşit să-l introducem pe Nemanja Milosevic care, cu siguranţă, ne va ajuta foarte mult în partidele ce vor urma. Este un jucător de viteză care aduce energie echipei. Suntem conştienţi că ne aşteaptă o serie de foc, săptămâna aceasta va trebui să muncim foarte bine la antrenamente pentru a fi pregătiţi să câştigăm partida de la Craiova, şi nu numai”, a spus Florin Nini, antrenorul Energiei Rovinari, după 101-58 contra celor de la Timba Timișoara. „Nu pot să remarc prea multe lucruri despre această partidă. Am început să ne obişnuim cu astfel de partide, având în vedere că am evoluat întregul tur de campionat cu un singur jucător străin. Îmi este foarte greu să vorbesc despre înfrângeri într-un asemenea mod. Nu am avut şansa de a intra în acest joc, echipa Energiei este una puternică, care, probabil, îşi va atinge obiectivul în sezonul acesta”, a mărturisit, vădit afectat de diferența de scor, Bogdan Murărescu, antrenorul B.C. Timba Timişoara.

Energia Rovinari – BC Timba Timişoara 101-58 (28-9, 20-15, 29-15, 24-19)
Sala Sporturilor, Tîrgu-Jiu, spectatori: 650.
Energia: Giordan Watson (3), Porter Troupe (11), Alexandru Gliga, Louis Darby (17), Ermin Jazvin (14), Konstantinas Kakaroudis (4), Cătălin Vlaicu (16), Daniel Tudosă (3), Claudiu Alionescu (3), Tal Karpelesz (13), Barâș Aktaș, Nemanja Milosevic (17). Antrenori: Florin Nini și Radu Stroescu.
Timba: Valentin Păcurariu (2), Vedran Nakic (5), Florin Popa (21), Alexandru Mihuți (8), Bogdan Costa (5), Ovidiu Udrea, Petru Czmor (14), Alin Dragoș Andrieș, Daniel Pătru (3), John Florveus. Antrenor: Bogdan Murărescu.
Arbitrii: Laszlo Bukuresti, Marius Epure, Bedir Sefer. Comisar: Nicolae Danețiu.
Costel Radu      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here