Baschet, Liga Națională (m) – Energia a pierdut la Pitești și tremură pentru calificarea în play-off

288

Echipa de baschet masculin din Târgu-Jiu, Energia Rovinari, a avut de disputat, în seara zilei de miercuri, partida rundei a 20-a din actualul sezon regulat al Ligii Naționale în care a întâlnit, în Sala Sporturilor „Trivale”, pe B.C.M. U Pitești. Plecați la luptă cu gând de victorie, elevii lui Florin Nini nu au reușit decât să ofere satisfacție gazdelor care au avut nevoie de o repriză de cinci minute de prelungiri pentru a câștiga cu 87-84 (27-20, 17-22, 17-20, 17-16, 9-6).

Partida a fost echilibrată, cele două combatante pasându-și timona în mai multe rânduri, dar niciuna n-a reușit să-și impună supremația în cele 40 de minute regulamentare, astfel că soarta meciului a fost decisă pe durata unui „overtime”. De menționat că, Ermin Jazvin, cu aproximativ 15 secunde înainte de finalul celor patru acte, a beneficiat de două aruncări libere, dar a marcat doar una care a stabilit egalitatea, la 78. Piteștenii au irosit ultimul atac, așa că s-a intrat în overtime. Scenariul a fost același, s-a mers cap la cap până în ultimul minut, scor 84-84. Kenvarrios Tutt, de la gazde, a reușit doar una dintre cele două libere, dar energeticienii nu au găsit, în atacul următor, inelul. Mai întâi Watson a pierdut posesia, după o abatere de pași, iar Tutt a fost, din nou, trimis la linia de fault din semicercul gorjenilor. Speranțele celor 50 de suporteri târgujieni care au însoțit Energia la meciul din sala ”Trivale”, dar și ale președintelui clubului, Laurețiu Răuț, aflat, de asemenea, în tribună, au renăscut după ce „argeșeanul” a reușit doar una dintre cele două „libere”. Energia a beneficiat de un ultim atac, însă acțiunea colectivă indicată de la margine, în intervalul unui „time-out” nu a adus și rezultatul așteptat, aruncarea lui Darby de la mare distanță, care putea să aducă punctele victorie pe linia de clasament a gorjenilor, nu și-a găsit ținta.
După acest nou joc pierdut, lupta pentru play-off rămâne, pentru Energia, la fel de încinsă. Meciul din etapa viitoare, în care Energia se deplasează în orașul de pe Bega pentru a juca cu Baschet Club Timișoara, poate stabili, într-o mare măsură, soarta obiectivului echipei antrenată de Florin Nini și Radu Stroescu.

B.C.M. U Pitești – Energia Rovinari 87-84 (27-20, 17-22, 17-20, 17-16, 9-6)
B.C.M. U: Tutt (14), Orbeanu (2), Chirof, Barac (12), Sinadinovic (12), Neguț, Durkovic (25), Alexiu, Corpodean, Minea, Ulmer (4), Barro (18). Antrenor: Hristu Șapera.
Energia: Watson (14), Troupe (3), Bratoloveanu, Darby (19), Jazvin (26), Kakaroudis (4), Vlaicu, Tudosă (3), Alionescu, Karpelesz (5), Aktas, Milosevic (10). Antrenor: Florin Nini.
Arbitri: Marius Ciulin, Bogdan Podar, Sorin Drugău. Comisar: Eugen Poenaru.

Rezultate înregistrate în etapa a 20-a a Ligii Naționale de baschet masculin:
B.C.M. U Pitești – C.S. Energia Rovinari 87-84
B.C. Timba Timișoara – C.S. Concordia Chiajna 90-78
Steaua C.S.M. Eximbank – B.C. Mureș Târgu-Mureș 74-67
C.S. B.C. Farul Constanța – C.S.U. Asesoft Ploiești 53-113
C.S. Municipal Oradea – B.C. Timișoara, disputat aseară, de la ora 18.00.

În etapa a 21-a sunt programate următoarele confruntări:
Sâmbătă, 01 martie 2014
B.C. Timba Timișoara – S.C.M. U Craiova
B.C. Mureș Târgu-Mureș – C.S. B.C. Farul Constanța
C.S.U. Atlassib Sibiu – C.S. Gaz Metan Mediaș
U-Mobitelco BT Cluj – B.C.M. U Pitești – Digi Sport – Live 19:00
Duminică, 02 martie 2014
C.S. Concordia Chiajna – Steaua C.S.M. Eximbank, ota 17.00
C.S.U. Asesoft Ploiești – C.S. Municipal Oradea, ora 17.45 Digi Sport – Live
Luni, 03 martie 2014
B.C. Timișoara – C.S. Energia Rovinari, Digi Sport – Live, ora 19:30.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here