Baschet, la Tg-Jiu? Se fac demersuri pentru Liga a 2-a

357

Dispariţia Energiei din oraşul lui Brâncuşi ar putea însemna, cel puţin pentru un an, moartea baschetului de performanţă în Tg-Jiu. Fanii acestui sport au trecut de la agonie la extaz, în vară. Investitorii greci, anunţaţi de către autorităţile judeţene, aveau rolul de a revitaliza echipa noastră, şi chiar exista posibilitatea de a juca în Liga Naţională. Decizia Federaţiei Române de Baschet de a nu acorda Energiei acel “wildcard” pentru prima divizie, i-a gonit însă pe toţi cei capabili de a susţine financiar formaţia din Gorj. Aşadar, pe scurt, nu numai că Energia a dispărut, nu numai că baschetul de primă ligă a devenit un vis, dar nici măcar o echipă care să joace în cel de-al doilea eşalon valoric nu avem în acest moment. Greu de digerat…

O nouă formaţie pe scheletul unui alt club?
Timpul nu este aliatul sportului din Gorj, iar oamenii care iubesc baschetul încearcă în ultimele momente să înscrie o echipă care să reprezinte oraşul Tg-Jiu în liga a 2-a. Principala problemă o reprezintă însă fondurile, implicit sponsorii care ar putea pompa bani în acest proiect. Până atunci se fac demersuri pe lângă autorităţile locale şi judeţene pentru a asigura minimul necesar. Fostul component al Energiei, Alexandru Gliga, se zbate pentru a convinge factorii responsabili că baschetul nu trebuie să moară la Tg-Jiu. Clubul de eşalon inferior ar putea fi constituit pe scheletul C.S.S. Tg-Jiu. O altă variantă ar fi BC Tg-Jiu. De altfel, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu, a declarat că acest club este deja afiliat la FRB. Acesta a mai spus că le-a prezentat factorilor de decizie variantele pentru noua echipă, inclusiv înfiinţarea unui club sportiv municipal sau a unei secţii de baschet în cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Rămâne de văzut dacă reprezentanţii instituţiilor vor pleca urechea la una dintre propuneri.

Troupe, alături de Gliga!
Fostul component al Energiei, Porter Troupe, încă este uimit că baschetul nu mai are reprezentantă la Tg-Jiu. Acesta a fost informat despre încercările de a pune pe picioare un proiect fiabil şi spune că fostul său coechiper, Alexandru Gliga, trebuie susţinut. “Am auzit vestea că oraşul Tg-Jiu nu o să aibă echipă de baschet în acest an, decât dacă ceva e făcut în acest sens. Fostul meu coechipier şi bun prieten, Alexandru Gliga, încearcă să salveze baschetul la Tg-Jiu. Aş vrea să-i îndemn pe toţi oamenii capabili să-l ajute, să o facă. Oraşul merită să aibă o echipă de baschet. Uitând de furia şi tristeţea pe care mi le-au pricinuit fosta conducere a clubului, trebuie să spun că fanii şi oamenii din oraş s-au comportat frumos cu mine timp de 6 ani”, a declarat Porter.
Troupe a mai spus că este păcat ca noua sală din Tg-Jiu să nu aibă parte de o formaţie valoroasă. Nostalgic, jucătorul american a declarat că ar fi dorit să evolueze şi în continuare în faţa suporterilor gorjeni, dacă situaţia o permitea: “Baschetul e un sport care scoate tot ce e mai bun din oameni. Cred că în ultimii 5 ani, oraşul a avut o energie incredibilă datorită sportului. Sper ca primarul şi Consiliul Local să nu lase sportul să moară, mai ales că există un nou proiect minunat pentru a construi o nouă sală. Mi-aş fi dorit enorm să joc în acea sală!”.
Jucătorul de peste Ocean a precizat că baschtul din Gorj beneficiază de cei mai buni fani, iar tradiţia Energiei trebuie să continue, într-un fel sau altul.
“Acum doi ani, cu multă muncă şi susţinuţ de cei mai buni fani pentru care am jucat, am ajuns în Final Four-ul Eurochallenge, o realizare imensă şi pe care nimeni nu a mai izbutit-o în baschetul românesc. Şi acum, după doi ani, vreţi să-mi spuneţi că nu mai există echipă? Acest lucru nu se poate întâmpla. Dacă veţi citi aceste rânduri, faceţi tot ce puteţi ca să-l ajutaţi pe prietenul meu să pornească baschetul din nou la Tg-Jiu. Oraşul şi voi, toţi, o meritaţi!”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here