BASCHET / FIBA EuroChallenge – Visul continuă! Energia e în FINAL FOUR

229

Cu o evoluție pe alocuri entuziasmantă, cu multă muncă și cu o susținere de nota 10 din partea fanilor, Energia a reușit o perfomanță ce părea incredibilă la startul competiției. Trupa lui Constantinides este acolo unde nu ar fi văzut-o la startul EuroChallenge, în Final Four-ul competiției.

Într-o atmosferă incendiară, cu o sală arhiplină și niște suporteri extraordinari, Energia s-a luptat de la egal la egal în primul sfert cu francezii de la Le Mans. Troupe cu două reușite de trei puncte a fost omul care a condus echipa gorjeană într-un debut de meci în care oaspeții au condus cu 0-4 și au fost egalați de Milosevic, care a transformat două aruncări libere în ultima secundă a sfertului, scor 16-16.
Trupa lui Constantinides a început perfect sfertul secund, cu două coșuri reușite de Porter Troupe și Mack, Energia preluând astfel conducerea, scor 20-16. Ely a înscris de la distanță, la fel a făcut mai târziu și Ignerski, iar Le Mans a revenit la conducere, scor 21-22, Mack a replicat și el cu un coș de trei puncte, însă a fost copiat de Ewing. Mack nu s-a lăsat, a punctat și de la semidistanță, iar Energia a preluat din nou conducerea, 26-25 după șase minute din sfertul secund. Mendy, cu una din două la libere, a egalat, Glyniadakis a făcut 28-26, dar Ewing a adus din nou egalitatea de la linia de fault, 28-28 cu un minut și jumătate înaintea pauzei. Oaspeții au preluat conducerea după un three-point-play al lui Beaubois, scor 30-31, iar Constantinides a cerut time-out. Glyniadakis a transformat două libere, scorul a devenit 32-31, iar la time-out a fost rândul francezilor. Cornellie a recuperat sub panoul Energiei, a marcat ușor, după care Watson a ratat aruncarea de trei puncte cu care dorea ca echipa sa să intre la cabine cu un ușor avantaj. Francezii au mai uzitat de un time-out cu 3 secunde și jumătate înaintea pauzei, dar n-au reușit să mai înscrie în timpul regulamentar și pauza a consemnat un avantaj minim pentru Le Mans, scor 32-33.

Sfert fantastic
Troupe, Milosevic și Glyniadakis au dat Energiei un start bun de repriză secundă, cu un run de 6-0 echipa gorjeană a preluat conducerea, scor 38-33, dar Wallace a replicat cu o reușită de trei puncte. Glyniadakis și apoi Milosevic au dus scorul la 42-36 pentru cea mai mare diferență înregistrată între cele două echipe. Grecul avea să recidiveze, diferența s-a mărit, scor 44-36, iar sala a început să vadă la orizont posibilitatea de a-i avea pe favoriți în Final Four. Francezii au replicat cu două acțiuni reușite și s-au apropiat, Glyniadakis având însă și el ceva de spus, de două ori three-point-play, cu un coș al lui Wallace între ele și scorul s-a dus la 50-43. Milosevic și Darby au punctat și ei, iar diferența a crescut la 11 puncte, scor 54-43. Ewing a mai temperat din elanul echipei gorjene cu o aruncare de la distanță, dar nici Milosevic nu s-a lăsat mai prejos, iar în ultimele 10 minute Energia a intrat cu un avantaj de 10 puncte, scor 56-46.

De neoprit!
Watson cu 4 puncte și Glyniadakis cu două au dat Energiei startul perfect pentru ultimele 10 minute, Energia avea 62-46 și Final Four-ul devenea din ce în ce mai tangibil. Ignerski și Beaubois au încercat să strice avantajul Energiei, dar Mack a trimis sala în delir cu o reușită de la mare distanță care i-a descumpănit pe francezi, scor 65-51 după patru minute din ultimul sfert. Eito a marcat și el de trei puncte, dar Mack a arătat de ce a fost adus pe acest final de sezon, iar Troupe a găsit și el drumul spre o reușită care a dus diferența la 15 puncte. Degeaba Wallace a continuat seria coșurilor franceze de la distanță, Energia a avut mereu replică, fie ea și de la semidistanță. Chiar dacă Le Mans a încercat să pună presiune pe final, Energia s-a apărat bine și nu a lăsat oaspeții să vină mai aproape de 13 puncte, iar victoria nu a avut cum să le mai scape, trupa lui Constantinides câștigând cu 79-64.
Pentru Energia, visul continuă! Don`t stop!

Energia Târgu Jiu – Le Mans Sarthe Basket 79-64 (16-16, 16-17, 24-13, 23-18 )
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 1.000
Energia: Watson (10), Troupe (14), Darby (11), Milosevic (12), Karpelesz, Aktas, Mack (14), Glyniadakis (18), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu. Antrenor: Antonis Constantinides.
Le Mans: Ewing (15), Kahudi (2), Yarou (7), Ely (5), Eito (4), Cornellie (2), Wallez, Mendy (1), Beaubois (5), Ignerski (8), CJ Wallace (15). Antrenor: Erman Kunter.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here