Baschet, Divizia A – Energia Rovinari a debutat, în retur, cu o înfrângere

286

baschet-2În prima etapă a returului sezonului regulat, al primului eşalon de baschet românesc, echipa de baschet gorjeană, Energia Rovinari, s-a deplasat la Otopeni pentru a încerca să-şi ia revanşa în faţa formaţiei locale a Clubului Sportiv. Reamintim că în primul joc al actualului sezon, desfăşurat în Polivalenta de la Târgu-Jiu, elevii lui Nikolic au fost depăşiţi de echipa din Otopeni cu o diferenţă de trei puncte, 75-78.

După cum anticipam, jocul de la Otopeni a fost aprig disputat iar reprizele întâlnirii au avut parcursuri ce au adus mari speranţe Energiei în vederea obţinerii unui rezultat pozitiv. După ce echipa gazdă conducea clar ostilităţile la pauza mare, după primele două sferturi, cu o diferenţă confortantă de 17 puncte, scor 50-33, elevii antrenaţi de Nikolic au strâns rândurile iar sfertul al treilea au recuperat nu mai puţin de 13 puncte, intrând în ultimele 10 minute cu un ecart de 4 paşi. Gorjenii au continuat jocul de urmărire, iar când mai erau de disputat mai puţin de patru minute tabela înregistra pentru prima dată egalitatea, 68-68, câteva secunde mai târziu Energia reuşind să treacă într-un avantaj fragil de doi paşi, 68-70. Din păcate, gorjenii s-au speriat de rezultatul bun pe care-l puteau obţine în Sala Sporturilor din Otopeni, au redus turaţia motoarelor iar finalul a aparţinut formaţiei gazdă care s-a impus cu două puncte diferenţă, 85-83.

Datele problemei au fost şi vor rămâne aceleaşi, pentru Energia Rovinari, cel puţin până la următoarea confruntare din etapa a XVII-a, împotriva C.S. Municipal Bucureşti.

Costel Radu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here