Baschet: CSM Târgu Jiu – CSM Galați se joacă sâmbătă

737

S-a stabilit programul etapei a opta din Liga Națională de Baschet Masculin. Runda se consumă în perioada 12-15 noiembrie, iar partida elevilor lui Jordanco Davitkov cu CSM Galați se va juca sâmbătă. Din păcate, meciul nu va avea spectatori și nu va fi transmis de posturile naționale. Totuși, confruntarea poate fi văzută pe platforma YouTube, pe canalul Federației Române de Baschet. Directorul clubului, Robert Bălăeț, speră ca formația noastră să aibă un parcurs mult mai bun până la începutul anului viitor, atunci când va face și un bilanț al activității din prima parte a sezonului. Oficialul gorjean a admis că echipa este încă sub așteptări, dar campionatul este lung, iar intrarea în play-off încă este posibilă.
,,Dacă până acum am avut un program foarte dificil, jucătorii au mai venit și pe parcurs și nu i-am putut folosi pe toți în același timp și în aceiași parametri, de acum înainte nu mai avem nicio scuză. Urmează niște meciuri pe care ar cam trebui să le câștigăm. După decembrie, putem să tragem o linie, să vedem ce s-a făcut bine și ce s-a făcut rău. Am puterea să aștept, cred că am asistat la meciuri plăcute în Polivalentă. Atât am putut în momentul acela. Cred foarte tare în această echipă, că poate realiza ce și-a propus. Sper la o clasare mai bună ca anul trecut. Dorința lor este locul 8. Matematic, obiectivul este încă realizabil, nu am jucat decât 7 meciuri”, a declarat Bălăeț. Dacă trupa gorjeană are un succes în actuala ediție de campionat, adversara de sâmbătă nu a câștigat niciun meci până acum. Ce-i drept, gălățenii au și o partidă mai puțin disputată.

Programul etapei a opta din LNBM
Vineri, 12 noiembrie
U-BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu – ora 17.15, DigiSport, LookSport
CSM CSU Oradea vs FC Argeș Pitești – ora 19.45, DigiSport, LookSport
Sâmbătă, 13 noiembrie
SCM Timișoara vs Athletic Constanța – ora 18.00
CSO Voluntari vs CSM VSKC Miercurea Ciuc – ora 18.30
CSM Târgu Jiu vs CSM Galați – ora 19.00
Duminică, 14 noiembrie
SCM U Craiova vs CSM Focșani – ora 17.00
Dinamo București vs Rapid București – ora 20.45, DigiSport, LookSport 2
Luni, 15 noiembrie
Steaua București vs CSM Ploiești – ora 19.45, DigiSport, LookSport +
Toate meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube FRB TV.

CLASAMENT BASCHET
LIGA NAȚIONALĂ 2021-2022
Loc. Echipa V/Î P
1. FC Argeş Piteşti 7/0 14
2. U BT Cluj Napoca 6/0 12
3. Athletic Constanța 5/2 12
4. SCM U Craiova 4/3 11
5. CSM Ploiești 4/3 11
6. SCM Timișoara 4/2 10
7. CSM Focşani 3/4 10
8. Dinamo Bucureşti 3/4 10
9. CSO Voluntari 4/1 9
10. CSU Oradea 4/1 9
11. Steaua Bucureşti 3/3 9
12. Rapid Bucureşti 2/4 8
13. CSM Târgu-Jiu 1/6 8
14. CSU Sibiu 1/6 8
15. CSM Galaţi 0/6 6
16. CSM M. Ciuc 0/6 6

U-BT Cluj-Napoca a pierdut un prim proces cu FRB
O decizie care poate influența felul cum vor arăta viitoarele sezoane în primul eșalon baschetbalistic a fost luată, în această săptămână, de Curtea de Apel Cluj. Instanța s-a pronunțat împotriva cererii formulate de U-BT Cluj-Napoca și jucătorii Giordan Watson și Patrick Richard în ceea ce privește numărul de jucători naturalizați. Potrivit noului regulament, echipele din LNBM nu vor putea folosi doi jucători naturalizați concomitent drept jucători români.
În urmă cu aproape două luni, la ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet, s-a decis schimbarea Regulamentului Specific al Ligii Naționale de Baschet Masculin în ceea ce privește numărul jucătorilor naturalizați ce pot fi folosiți pe lista unei echipe drept jucători autohtoni, prin decizia cu numărul 14 a Consiliului Director: „Se aprobă cu majoritate de voturi ca în LNB, CR şi SuperCupa României să poată fi folosit maxim un jucător naturalizat pe foaia de joc, în conformitate cu regula FIBA.” Asta înseamnă că Giordan Watson și Patrick Richard, deși au cetățenie română, nu pot fi folosiți în aceeași partidă ca baschetbaliști români. Clubul şi jucătorii au dreptul la recurs în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here