Barca unui şef din IGPR, staţionată în curtea unui afacerist din Târgu-Jiu

591

Un şef serviciu din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române(IGPR) este bănuit că ar deţine o ambarcaţiune care este staţionată, cam de trei ani, în curtea unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu. Angajatul IGPR, fost şef în cadrul IPJ Gorj, are legături apropiate cu deţinătorul firmei care se ocupă cu comercializarea fierului vechi şi a spaţiului în cauză, deoarece, potrivit martorilor, acesta i-ar conduce chiar maşinile patronului, implicate în activitatea de transport a deşeurilor. Activitatea în cauză este remunerată de patron, poliţistul muncind pentru acesta în şi după orele de program desfăşurate în Gorj, spun aceleaşi persoane. Cu banii “negrii” ofiţerul ar fi achiziţionat barca, spun apropiaţii afaceristului local, ambarcaţiunea fiind ţinută însă departe de acoperişul şefului din IGPR.

Ofiţerul Dumitru(Gigi) Manolea, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, este un apropiat al afaceristului din Meteor. Asta, deşi, în vara acestui an, sub comanda angajatului IGPR, de aici au fost ridicate 37 de persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cazul avea legătură cu altul descoperit la Strehaia, firma Clona SRL fiind acuzată că oferea contra cost facturi false, acte care au ajuns să fie tranzacţionate şi în Meteor de cei 37 de rromi implicaţi. În vară, pe numele acestora s-a deschis dosarul penal nr 7258/95/2014.
A scăpat însă de acuzaţii amicul lui Manolea, deşi, se pare că şi firma respectivului ar fi tranzacţionat fier vechi cu facturi false de la firma din Mehedinţi. Patronul nu a fost acuzat şi nici ridicat de la domiciliu pentru că ar fi fost protejat chiar de angajatul IGPR, care ar fi nelipsit de la mesele sale. De altfel, Manolea a ajuns chiar să facă pe şoferul pentru acest afacerist din Meteor, şi chiar să-şi petreacă vacanţele împreună cu acesta, spun aceleaşi persoane care menţionează că ofiţerul “Gigi” ar fi omul de casă al comerciantului din Târgu-Jiu.

foto 006Maşina Ford a poliţistului, în curtea afaceristului
Ambarcaţiunea aflată în curtea afaceristului a fost condusă şi de Manolea pe ape europene şi nu numai, cei doi făcându-şi vacanţe împreună în Ierusalim, în Bulgaria şi în alte ţări, susţin aceleaşi persoane. Din acest motiv, respectivii au suspicionat că barca, care nu figurează în declaraţia de avere a lui Manolea, ar fi de fapt a acestuia, deşi este ţinută în curtea firmei omului de afaceri. Asta deoarece respectivul nu poate fi acuzat că nu ar avea bani să îşi cumpere o astfel de ambarcaţiune. De altfel, în mod suprinzător, în aceeaşi curte s-a aflat, o lungă perioadă de timp, şi maşina lui Manolea, lovită în urma unui accident, acesta având trecută în declaraţia de avere o maşină Ford fabricată în 2001.

deschidere docPlătit pentru transport marfă?!
Manolea a fost văzut astfel des şi la volanul maşinilor afaceristului local. GJ.10.FDY este una dintre autoutilitarele afaceristului la volanul căreia ar fi fost văzut, în trafic, ofiţerul, şi asta de mai multe ori. Asta, în condiţiile în care, maşina respectivă este folosită pentru transportul fierului vechi din mai multe puncte din ţară. Se ştie că afaceristul are contracte în şapte puncte din ţară, în şapte judeţe, de unde aduce fier vechi şi cupru la Târgu-Jiu.
Cert este însă că angajatul IGPR a fost văzut, des, prestând pentru afacerist, munca fiind, cu siguranţă plătită, şi protejată de salariatul în cauză. De altfel, din acest motiv, afaceristul din Târgu-Jiu este cunoscut în Meteor ca fiind unul căruia i se asigură protecţie în activităţile comerciale desfăşurate de acesta. Unii susţin chiar că ofiţerul, bun prieten cu patronul societăţii comerciale din municipiu, chiar l-ar informa pe omul de afaceri, deţinător deja a unei condamnări cu suspendare, de câte ori ar urma să fie controlat, unde se află filtrele de poliţie şi dacă are dosare în lucru.

foto 002Vitezomanului nu i s-a suspendat carnetul
De altfel, afaceristul a fost prins, luna trecută, de aparatele radar pe ruta Severin-Târgu-Jiu. Avea peste 100 de km pe oră, motiv pentru care i s-a suspendat carnetul. În mod surprinzător, astăzi acesta îşi conduce, tacticos, bolidul prin municipiu, fără să se vadă că a suferit vreo suspendare. Cunoscuţii acestuia suspicionează că la mijloc este tot “filtrul” ce i-ar fi fost asigurat de amicul “Gigi”.
Presa locală a mai relatat însă că Dumitru Manolea nu mai are comportamentul “poliţienesc” de altă dată, acesta fiind văzut în compania unor afacerişti cu dosare penale. Nu sunt singurele probleme avute de ofiţer de-a lungul timpului, acceiaşi jurnalişti menţionând că Manolea a avut probleme şi la capitolul amor, făcând parte dintr-un triunghi conjugal.
În ce priveşte suspiciunile care planează la adresa lui Manolea, reprezentanţii IPJ Gorj susţin că nu sunt abilitaţi să comenteze cele relatate mai sus, deoarece instituţia se subordonează IGPR-ului.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. sa-ti fie rusine domnule politist, sa raspunzi pentru ceea ce faci, nu mai esti ce-ai fost, mai mult cirdasia cu caragea din ultima vreme dauneaza mult imaginii tale, te-a facut rau de tot a doua oara, prima data cu darea puternic la presa cu copilul facut prin flori……. iar acum ti-a dat rau la gioale…..locul tau nu mai este acii, sau iti este frica sa pleci……. cad relatiile ??/, nu te mai sustine ferdii si altii…… rusine mare…….unii ca voi, ca tine , ca caragea si mai sint multi la gorj politisti fac de ris institutia si mai ales profesia…….

  2. manole singurul lucru care nu trebuia sa_l faci este acela ca te-ai luat de roomii protejati ai lui zeus si de multe altele care l-au deranjat,. ai grije cind zeus vorbeste frumos te executa….cine conduce ziarele ?.. cine crezi ca i-a dat ziaristei mladin subiect de presa ?….ce era mladin inainte de a fi la mina lui zeus ?…daca nu iei pozitie ce crezi ca te asteapta ?…cauta raspunsul…..mergi inainte ai si politisti care te sustin.
    Pentru cititori……..familia manole este o familie deosebita sa le ajute Dumnezeu……manole este un politist cinstit………mladin sa scrie de dosarele in care toate parchetele i-au dat nup lui z… sau c……, este un ziarist care nu se respecta, prin mizerile scrise face un deserviciu colegilor din presa care respecta codul ziaristului…..a distrus multi nevinovati din ordinul lui zeus……sa – i dea Dumnezeu cele mai rele blesteme….curaj…..nu stie zeus ca in final se vor ridica cei care au fost distrusi si vor cere dreptate……..acesti politisti nu au ce mai pierde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here