Bărbuț, pariul Pandurilor

201

Al doilea transfer pe care Pandurii îl fac în această vară, după repatrierea lui Claudiu Voiculeț, vine de la o echipă care tocmai a retrogradat, ACS Poli Timișoara, însă jucătorul este unul pentru care mai toate echipele mari au avut interes.

După ce echipa timișoreană a retrogradat, Cristian Bărbuț s-a aflat pe lista de interes a mai multor cluburi din Liga 1, însă câștigătoare a semnăturii mijlocașului de 21 de ani a fost Pandurii Târgu Jiu, acesta fiind așteptat în Slovenia pentru a se alătura lotului echipei gorjene.
Mutarea este una care poate să se transforme într-o afacere bună pentru echipa gorjeană, care pentru moment l-a luat pe Bărbuț sub formă de împrumut, până în iarnă. În cazul în care dorește să-l păstreze pe mijlocașul de bandă dreapta și să-l transfere definitiv, Pandurii trebuie să achite bănățenilor 100.000 euro până pe 31 ianuarie, altfel jucătorul va reveni la ACS Poli Timișoara.
Cristian Bărbuț a fost dorit de Dinamo în această vară, dar și de campioana Astra, nou promovata Rapid și de către FC Voluntari, în cazul ultimelor două echipe fiind vorba de antrenori, Dan Alexa și Florin Marin, care l-au avut sub comandă pe tânărul mijlocaș timișorean. Nu doar cei doi l-au antrenat pe Bărbuț la Timișoara, ci și Petre Grigoraș, care a fost antrenor pe Bega în această primăvară.

Miza pe tineri
Pandurii, de voie, de nevoie, va trebui ca în acest an să mizeze mai mult și pe tinerii de la echipa a doua. În cantonamentul din Slovenia au fost deplasați mulți jucători de la Pandurii II, pentru aceștia fiind o șansă importantă, poate chiar unică, de a face pasul spre Liga 1 într-un an în care regulamentul începe să impună folosirea jucătorilor sub 21 de ani. „Am încercat să le oferim și jucătorilor de la echipa a doua această șansă. Ei reprezintă patrimoniul clubului și, odată cu această nouă regulă, cu jucători tineri pe teren și pe bancă, trebuie să-i creștem așa cum se cuvine. Pentru ei este un câștig, aproape zece jucători de la echipa a doua au făcut deplasarea cu noi”, a declarat președintele Pandurilor, Narcis Răducan, vorbind despre oportunitatea pe care o au acești tineri. În cantonamentul din Slovenia se află mai mulți jucători sub 21 de ani ca oricând: Negrilă, Trifu, Șendroiu, Trocan, Predescu, Mărgărit, Pîrcălabu, Dănăricu, David, Erdei, Dodoi și Hemidi.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here