Barbu vrea să arate că nu este ghidonat de Dian

248

Senatorul liberal Tudor Barbu, copreşedinte al PNL Gorj, a încercat să le dea de înţeles, joi, jurnaliştilor din Târgu-Jiu, într-o primă conferinţă de presă cu Dan Vâlceanu, că nu este condus de Dian Popescu aşa cum s-a vehiculat. Pentru a demonstra acest lucru, Barbu a anunţat că prima sa decizie din scaunul lui Dian a fost să-l promoveze secretar general al organizaţiei pe Octavian Lupulescu, liberal care intrase în disgraţia fostului copreşedinte al PNL Gorj.

Venit la Târgu-Jiu pentru prima dată anul acesta, deşi este senator de Gorj şi are un cabinet în municipiu, bucureşteanul Tudor Barbu a încercat să mascheze această carenţă ascunzându-se în spatele scandalului Dian-Vâlceanu. Acesta a explicat astfel jurnaliştilor că ar fi ocolit Gorjul intenţionat pentru a nu fi asociat cu scandalul dintre cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj. Numit însă recent în funcţia lui Dian, retrogradat pentru condamnarea sa pe fond de către Înalta Curte, Barbu a explicat că prin promovarea sa s-a readus linişte în filiala liberală. Potrivit lui Barbu situaţia politică din organizaţia judeţeană va intra în normal el referindu-se astfel la tensiunile existente între fostul copreşedinte Dian Popescu şi Dan Vâlceanu, finalizate recent cu suspendarea primului din funcţie pe baza noilor modificări la statutul PNL. “De câteva zile am fost solicitat să preiau conducerea, împreună cu Dan Vâlceanu, a filialei PNL Gorj. Sunt şi onorat, dar şi preocupat de această solicitare, pentru că nu este tocmai uşor după o perioadă incandescentă la Gorj în ceea ce priveşte activitatea politică a liberalilor, e destul de delicat. Vă asigur că lucrurile vor intra în firescul pe care şi-l doresc şi gorjenii şi liberalii, adică o singură echipă, un singur scop, un singur adversar politic, acesta fiind PSD-ul. Scopul este acela de a da gorjenilor şansa să aibă o guvernare liberală la Bucureşti şi o «guvernare» la Gorj tot liberală. Gorjul trebuie să iasă de sub ‘cizma roşie’ a echipei nu aş spune numai a lui Ponta, pentru că de la Mischie încoace echipa asta este aproape permanentă, din păcate, aici”, a precizat Barbu.

Prima mutare anti-Dian
Copreşedintele senator a anunţat, de asemenea, că îl va numi în funcţia de secretar general al PNL Gorj pe Octavian Lupulescu, acesta ocupând în urmă cu câteva luni funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a vechiului PNL Gorj, în prezent fiind simplu membru. “Prima decizie pe care am luat-o din funcţia de copreşedinte al PNL Gorj a fost să pun prima cărămidă a unei echipe solide şi am să-i propun domnului Tavi Lupulescu să fie secretar general al PNL Gorj, funcţie pe care o va deţine numit fiind de mine. Această funcţie nu se alege, preşedintele îşi numeşte secretarul general. Mă cunosc cu domnul Lupulescu de 20 de ani, este un militar, este un om disciplinat, este un om de echipă şi este un om în care eu am foarte mare încredere”, a afirmat senatorul.

Invizibilul Barbu mai vrea un mandat
În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii gorjeni, senatorul Barbu s-a arătat mulţumit de activitatea sa inexistentă la nivel de Gorj, anunţând că vrea să mai candideze aici pentru un nou mandat, anul viitor. Barbu a schimbat însă trei partide în trei ani de mandat, perioadă în care a venit în Gorj doar de câteva ori.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here