Barbu şi Vâlceanu, obligaţi de centru să anunţe candidatul pentru Primăria Târgu-Jiu

349

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni marţi, 18 ianuarie, pe ordinea de zi urmând să figureze primele validări pentru candidaturile la primăriile de municipii reşedinţă de judeţ, potrivit copreşedintelui liberalilor Alina Gorghiu. Măsura îi grăbeşte pe cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj, Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu, să declare candidatul la Primăria Târgu-Jiu, asta deoarece sondajul de opinie demarat în municipiu s-a finalizat, dar numele liberalului care stă cel mai bine în sondaje nu a fost anunţat.

Marcel Romanescu, Niculina Mocioi, Victor Banţa, Eduard Berca şi Marian Rotaru au fost candidaţii ale căror nume au fost trecute în sondajul de opinie al PNL pentru Primăria Târgu-Jiu. Deşi acesta s-a finalizat, liberalii au refuzat să şi anunţe pe cine susţin în cursa pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Cu siguranţă, momentul de suspans este determinat de faptul că sondajul a reliefat numele unui candidat nedorit de cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj. Cel puţin asta spun o parte dintre liberalii de la municipiu, care îl susţin pe Marcel Romanescu, şi care cred că acesta nu este lăsat să îşi încerce şansa la Primăria Târgu-Jiu. Un anunţ în acest sens se va face însă până pe 18 ianuarie, asta şi pentru că BPN-ul grăbeşte luarea unor decizii în acest sens în toate judeţele ţării.
“La Biroul Politic Naţional din 18 ianuarie vor fi primele validări pentru candidaturile de primari la municipiile de judeţ. Aceste candidaturi, ca şi cele la preşedinţia consiliilor judeţene, se validează de către conducerea centrală”, a declarat, ieri, Alina Gorghiu. Ea a mai arătat că se preconizează ca lista candidaţilor la alegerile locale să fie finalizată în martie.

Candidatul PNL la CJ Gorj, cunoscut luna viitoare!
Comisia de unificare a PNL se va reuni săptămâna viitoare pentru a stabili ordinea de zi a Biroului Politic Naţional. La finalul lunii decembrie, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a anunţat că, până la sfârşitul lunii februarie, liberalii îşi vor prezenta candidaţii la preşedinţia consiliilor judeţene.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here