Barbu şi Vâlceanu mai năşesc un primar interimar, la Padeş

236

După ce au reuşit să-şi impună favoritul pentru Primăria Rovinari, copreşedinţii PNL Gorj au luat împreună, de mână, drumul spre Padeş, localitate în care primarul în exerciţiu Mihăiţă Troacă va fi în curând suspendat din funcţie prin ordin de prefect. Interesaţi să impună şi la Padeş un alt om care să nu le iasă din cuvânt, Barbu şi Vâlceanu şi-au făcut timp de două ori, în ultimele zile, să ajungă în localitatea condusă încă de edilul Troacă, stabilind cum şi cine va trăda pentru o nouă majoritate în localitate, dar şi cine le va fi noul “fin” de Padeş. Ultima întâlnire s-a organizat chiar joi după-amiaza în incinta primăriei din localitate, discuţiile făcându-le foame lui Barbu şi Vâlceanu care au cerut să servească şi masa în comună, după discuţiile la care a participat şi Troacă, şi asta la restaurantul unui consilier social-democrat.

Tudor Barbu se declară, pe toate drumurile, scârbit de PSD şi de social-democraţii care conduc oligarhic Gorjul, dar ieri a servit masa, gratis evident, chiar în ograda unui pesedist cu acte. Este vorba despre restaurantul consilierului local PSD, Ion Ţuhaşu, luat în calcul de cei doi pentru o trădare în momentul în care liberalii îşi vor numi, la viitoarea şedinţă de CL Padeş, noul viceprimar.
Vicele va fi uns în funcţie cu acordul primarului Mihăiţă Troacă, care cunoaşte că Prefectura Gorj îi pregăteşte suspendarea din funcţie, pe modelul edilului de Drăguţeşti. De altfel, Vâlceanu şi Barbu l-au şi consultat pe Troacă în legătură cu viitorul său înlocuitor, primarul participând, ieri, la ora 14.00 la întâlnirea cu liderii de la judeţ şi cu cei şase consilieri ai PNL Padeş.

“Elena”, loc de trădări printre îmbucături!
De altfel, până la şedinţa de joi de la Padeş, Vâlceanu şi Barbu au mai făcut o deplasare, miercuri după-amiaza, în comuna lui Troacă. Cei doi au plecat grăbiţi de la Peştişani, unde au organizat o şedinţă fugară, pentru a se întâlni între patru ochi cu edilul local cu care s-au consultat pentru organizarea întrunirii de a doua zi.
După consfătuirea de miercuri din jurul orei 18.00, Barbu şi Vâlceanu s-au prezentat, miercuri, la ora 14.00, în Primăria Padeş, în biroul lui Troacă. De data aceasta la întâlnire au fost şi cei şase consilieri PNL, dar şi primarul suspendat din funcţia de conducere tocmai de cei doi vizitatori de la Târgu-Jiu. Discuţiile au privit impunerea unui viceprimar în localitate, locul fiind vacant de la ieşirea din arest a edilului Troacă, moment când vicele PSD, Mihai Argintaru a fost destituit la cererea primarului. S-a calculat şi voturile pentru noul ales, PSD-ul mizând pe cei 4 consilieri, pe cei doi ai PRM-ului şi pe un independent. PNL-ul mizează pe 6 voturi liberale şi pe un vot de la PSD, potenţialul trădător luat în calcul de Barbu şi Vâlceanu fiind chiar Ion Ţuhaşu, alesul social-democrat la restaurantul căruia şi-a astâmpărat foamea după şedinţă senatorul şi partenerul său de echipă.
Ion Ţuhaşu şi-a deschis cu patru luni în urmă la Apa Neagră un restaurant numit “Elena”, acesta fiind locul în care s-au retras liberalii după şedinţă.

Ţuhaşu, propus pentru excluderea din PSD Padeş
Consilierul PSD, patron totodată, a fost propus de conducerea PSD Padeş pentru excludere din rândurile partidului, cu două săptămâni în urmă. Excluderea a fost stabilită de organizaţia locală, dar nu a fost încă parafată de conducerea PSD Gorj care doarme, în timp ce liberalii trag sforile pentru numirea viitorului viceprimar care va şi rămâne apoi primar interimar.
Dacă liberalii au luat în calcul de ceva vreme să tragă sforile pentru câştigarea Primăriei Padeş, pesediştii nu se ştie ce mai aşteaptă, atâta timp cât preşedintele organizaţiei locale este susţinut de filială pentru o astfel de funcţie.
Astfel, dacă Ţuhaşu va fi exclus din PSD, social-democraţii din Padeş mai au timp să-l elimine pe acesta din CL şi să numească în locul acestuia pe următorul din lista social-democrată de aleşi.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here