Barbu amână problema “Rovinari” pentru săptămâna viitoare

401

Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, a anunţat, joi, că situaţia privind conducerea Primăriei Rovinari va fi rezolvată abia la începutul săptămânii viitoare. Asta deoarece abia atunci instanţa va decide dacă viceprimarul oraşului, Laurenţiu Chivu, îşi poate continua mandatul de primar interimar, deşi a fost suspendat prin ordin al prefectului. Liberalii au oricum un plan de rezervă pentru Chivu, acela de a-l numit manager public în locul lui Costel Podaru.

Potrivit lui Barbu, suspendarea viceprimarului Laurenţiu Chivu, care a preluat atribuţiile fostului edil Dorin Filip decedat în urmă cu o lună, a dus la o criză în administraţia locală din Rovinari, fiind blocate toate plăţile către profesori şi către angajaţi ai primăriei. “Luni, cel târziu marţi, situaţia administraţiei locale va fi rezolvată. Am avut o şedinţă cu toţi cei zece consilieri locali din Rovinari şi conducerea filialei, problema a fost gestionarea crizei generată de nişte iresponsabili care nu s-au gândit că luni încep şcolile, că nu sunt salariile plătite şi mai departe. Vom aştepta ca instanţa să-şi spună cuvântul privind solicitarea domnului Chivu de întrerupere prin ordonanţă preşedinţială a efectelor ordinului dat de prefect, încetarea mandatului. Dacă instanţa îi va da dreptate domnului Chivu, nu mai avem ce discuta, mandatul său continuă, are sprijin politic total. Dacă nu va fi acceptată, într-o şedinţă de urgenţă condusă de copreşedintele Dan Vâlceanu se va decide cine anume din consilierii locali va prelua funcţia de viceprimar, pe cale de consecinţă primar interimar. Am decis ca la Rovinari echipa să fie formată din trei persoane, primar, viceprimar şi administratorul oraşului. În acest fel partidul îşi va asuma responsabilitatea privind administrarea în folosul cetăţenilor a oraşului până la alegeri”, a spus, ieri, Tudor Barbu.

Chivu nu mai este membru de partid!
Prefectura Gorj a emis în urmă cu o săptămână ordinul de încetare a mandatului în cazul viceprimarului oraşului Rovinari, Laurenţiu Chivu, care nu mai este membru PP-DD. “Am emis ordinul de încetare a mandatului în cazul viceprimarului de la Rovinari, Laurenţiu Chivu, în urma adresei primite de la PP-DD Gorj în care era menţionat faptul că dumnealui nu mai deţine calitatea de membru PP-DD şi atunci nu mai poate fi nici consilier. Automat şi-a pierdut şi calitatea de viceprimar.
Rămâne ca în perioada imediat următoare să se organizeze o şedinţă pentru desemnarea unui alt viceprimar care va conduce primăria până în 2016”, a declarat la momentul respectiv prefectul judeţului Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here