Bărbatul care a încercat să mituiască un poliţist de la IPJ Vâlcea, în fața judecătorilor din Târgu-Jiu

264

Decebal Neluţu Căldăraru, bărbatul din comuna Alunu, trimis în judecată și condamnat definitiv, în luna ianuarie a acestui an, pentru dare de mită, a cerut, marți, eliberarea condiționată din Penitenciarul Târgu-Jiu. Instanța a amânat cauza pe 10 octombrie, ”pentru a da posibilitatea petentului să îşi angajeze apărător ales”. Bărbatul a primit, pe 16 noiembrie 2016, doi ani de închisoare în regim de detenţie, perioadă din care a fost scăzută durata reţinerii şi arestării preventive de la 24 august, la zi. Sentința a fost atacată, însă, pe 9 ianuarie 2017, Curtea de Apel Pitești i-a respins definitiv acțiunea. Pe 23 august 2016, inculpatul a încercat să mituiască un poliţist din localitatea Grădiştea, care l-a prins în trafic conducând un autovehicul cu permis fals.
Decebal Neluţu Căldăraru i-a oferit agentului 300 euro și 900 de lei pentru a-l determina să renunțe la dosarul penal, însă omul legii a anunțat Direcţia Generală Anticorpuţie Vâlcea.
După două zile, conducătorul auto a fost prins în flagrant, ulterior fiind condus în arest pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice fără permis. Instanța a dispus și desfiinţarea totală a permisului de conducere fals emis la data de 08 iulie 2016 de autorităţile bulgare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here