Bărbatul arestat pentru şantaj şi amenințare a cerut eliberarea

354

Bărbatul de 35 de ani, din comuna Fărcășești, arestat preventiv joi pentru șantaj și amenințare, a contestat decizia Judecătoriei Târgu-Jiu. Tribunalul Gorj i-a respins însă acțiunea, hotărârea fiind definitivă: ”Respinge ca nefondată contestația formulată. Obligă contestatorul inculpat la 30 de lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”.
Acesta a fost încătușat în urma unei acțiuni organizate de polițiștii de investigații criminale și luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, care au descins, miercuri, într-un bar din Târgu-Jiu. ”Au fost desfășurate activități în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. La data de 1 noiembrie, sub supravegherea procurorului care efectuează urmărirea penală, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat de 35 de ani, domiciliat în comuna Fărcășești, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni. La aceeași dată, bărbatul a fost depistat într-un local de alimentație publică, pe raza municipiului Târgu-Jiu, fiind condus la sediul IPJ Gorj în vederea efectuării cercetărilor”, a declarat Florin Roșca, șeful Biroului Supravegheri Judiciare, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.
Tot miercuri, oamenii legii au efectuat două percheziţii pe raza localităţilor Rovinari şi Fărcăşeşti. Faptele ar fi fost comise în perioada septembrie – octombrie, asupra unor persoane din Rovinari, Fărcăşeşti şi Mătăsari. ”În sarcina suspectului a fost reținută comiterea a trei infracțiuni de șantaj și două de amenințare, fapte comise în perioada septembrie-octombrie 2017, asupra unor persoane domiciliate pe raza orașului Rovinari și în comunele Fărcășești și Mătăsari. Doresc să identificăm și alte eventuale victime, care pot formula sesizări cu privire la faptele menționate, care să ne conducă la documentarea întregii activități infracționale. Bărbatul este recidivist. A fost eliberat condiționat în cursul lunii aprilie 2017, condamnat pentru același tip de fapte. Era cunoscut cu un comportament violent, iar prin amenințări cu acte de violență, determina diferite persoane să remită sume de bani, invocând anumite lucruri neconforme cu realitatea”, a mai spus Florin Roșca. Printre victime se află atât femei, cât și bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here