Bărbatul acuzat de tâlhăria de la Bumbești-Jiu se prevalează de dreptul la tăcere

524

Bărbatul de 41 de ani, din Petroșani, acuzat că ar fi comis tâlhăria de la casa de schimb valutar din Bumbești-Jiu, a fost reținut, miercuri seara, în urma audierilor care au avut loc la sediul IPJ Gorj. “Bărbatul de 41 de ani, din municipiul Petroșani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj pentru săvârșirea infracțiunii de tâlharie”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Principalul suspect în cazul jafului care a avut loc pe 25 februarie la o casă de schimb valutar din Bumbești-Jiu, de unde s-au furat 46.850 de lei, a fost prins, miercuri dimineața. ,,Polițiști din cadrul IPJ Gorj, Serviciul de Investigații Criminale, au continuat cercetările în cauza penală privind jaful armat comis de către o persoană necunoscută în ziua de 25 februarie 2019 la o casă de schimb valutar de pe raza orașului Bumbești-Jiu, județul Gorj, ocazie cu care au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Hunedoara, la locuința unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Petroșani și cea a concubinei sale, din orașul Petrila. Cu sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba, la locația din municipiul Petroșani a fost identificat bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, imediat după comiterea infracțiunii, autorul a abandonat obiectele de îmbrăcăminte în zona Defileului Jiului, în apropierea municipiului Petroșani, iar o parte din suma de bani în valuta sustrasă a fost schimbată la casele de schimb valutar de pe raza municipiului Petroșani și orașului Petrila. Cercetările continuă pentru probarea activității infracționale”, a mai declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Bărbatul a negat acuzațiile care i se aduc, în fața jurnaliștilor, iar la audieri a anunțat că se prevalează de dreptul la tăcere.
Suspectul ar fi fost eliberat, în vara anului trecut, dintr-o închisoare din Franța. ,,S-a reținut că, în data de 25 februarie 2019, ora 09.10, având fața mascată de o glugă și un fular aplicat în zona nasului și a gurii, a sustras, prin acte de violență fizică și sub amenințarea unui pistol a unei angajate a unei societăți comerciale cu punct de lucru în Bumbești-Jiu, i-a provocat un prejudiciu acestei societăți în total de 46.850 de lei. Deși la momentul respectiv, în data de 25 februarie și ulterior nu a fost identificat autorul, urmare a probelor administrate și a investigațiilor efectuate s-a stabilit ca fiind autor bărbatul de 41 de ani. În cursul zilei de joi, inculpatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, acesta a fost și reținut de către organele de Poliție. Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Are antecedente penale, a suferit condamnări și în străinătate, fiind închis în alte state din Europa pentru infracțiuni de furt. Prejudiciul nu este recuperat. Nu recunoaște fapta. Și-a rezervat dreptul la tăcere. Din punctul nostru de vedere, proba științifică pe care o avem, coroborată cu celelalte probe, atestă că el este autorul”, a precizat, pentru Gorjeanul, Camelia Caragea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
În scenele surprinse de camerele de supraveghere din casa de schimb valutar, individul este văzut intrând cu o glugă pe cap, în spatele angajatei care, fiind amenințată cu un pistol, i-a arătat unde sunt banii.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here