Bărbat din Târgu-Jiu, încătușat de polițiști în Sibiu

673

Un bărbat de 52 de ani, din Târgu-Jiu, a fost reținut, marți, de polițiștii din Sibiu, după ce ar fi furat peste 40.000 de lei din locuințe de pe raza municipiului Sibiu. Sub pretextul că lucrează ca instalator, acesta ar fi intrat în case și a sustras banii.

„În perioada ianuarie – iunie, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-au înregistrat 13 plângeri prin care se reclamă faptul că un bărbat necunoscut, sub pretextul că lucrează ca instalator, a pătruns în locuințe de pe raza municipiului Sibiu, de unde a sustras diverse sume de bani. În urma cercetărilor preliminare efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu, s-a stabilit că faptele ar fi fost comise de aceeași persoană, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt. La data de 22 iunie, pe raza municipiului Sibiu, ca urmare a activităților operative desfășurate în cauză, polițiștii de investigații criminale au depistat presupusul autor, în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din județul Gorj. Din investigațiile desfășurate a reieșit că bărbatul și-ar fi selectat victimele vizând persoanele în vârstă și care locuiesc la bloc, pe care le-ar fi urmărit pe stradă, iar după ce acestea intrau în locuință, le-ar fi abordat sub pretextul că este instalator sau angajat al rețelelor de cablu, spunându-le că vecinii fie au fost inundați, fie au nevoie de înlocuirea unor echipamente electronice care necesită tranzitarea locuinței victimei. Cu intenția de a observa locul de păstrare a banilor, bărbatul ar fi solicitat apoi victimelor sume mici de bani, necesare cumpărării de piese pentru reparații, după care le-ar fi distras atenția și ar fi sustras banii din locuință. În unele cazuri, presupusul autor purta mască și mănuși sanitare.

 

Prin cele 13 fapte comise în municipiul Sibiu, gorjeanul ar fi creat un prejudiciu în valoare de 40.000 de lei„, a declarat, pentru Gorjeanul, Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Detalii în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here