Banţa şi prietenii, trimişi în judecată pentru ţepe de sute de mii de lei

155

mana-cu-catuseTrei bărbaţi s-au ales cu calitatea de inculpat într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, acuzele ce sunt formulate la adresa lor putând să îi coste şi până la 20 de ani de libertate. „Capul răutăţilor” este considerat a fi Silviu Marian Banţa, care şi este acuzat de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave.

Anchetatorii spun că acesta, „împreună cu Poienaru Mihail-Virgil, Mihai Gheorghe şi Chiriţoiu Simona, a indus în eroare S.C. BONAPORT S.A. Timişoara, S.C. VEROTRANS SRL Rm.Vâlcea, S.C. ELECTROAPARATAJ SRL Rm.Vâlcea, SC SIM&VER SRL Craiova şi S.C. GATACA SRL Bucureşti, cu ocazia încheierii şi executării unor convenţii comerciale, prin emiterea de instrumente de plată pentru a căror valorificare nu exista provizia sau acoperirea necesară, urmată de prejudicierea acestor societăţi cu suma totală de 301.431,36 lei”.

Poienaru este acuzat că, după ce s-a înţeles cu ceilalţi doi bărbaţi, a cumpărat de la Gataca SRL marfă în valoare de peste 170.000 de lei, pe care a plătit-o cu cecuri fără acoperire. Celălalt individ, Gheorghe Mihai, a valorificat marfa cumpărată de către Poienaru, el fiind acuzat de complicitate la înşelăciune în convenţii, faptele sale putând să îi aducă cel puţin 3 ani de închisoare. Procesul se va judeca la Tribunalul Gorj începând cu luna viitoare.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here