Banţa previzionează demisia prefectului Liviu Andrei

161

banta-andrei●,,Este adevărat ce spune Banţa ca şi procedură. Variantele expuse sunt corecte, dar este prematur să discutăm de acum asta. Va fi, în final, o decizie politică, deoarece PDL-ul este un partid serios. Dar mai este însă un an şi jumătate până la alegerile parlamentare şi până atunci trebuie să am o discuţie şi cu conducerea organizaţiei” – Liviu Andrei, prefect de Gorj

Fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, a declarat joi că nu l-a luat prin surprindere anunţul lui Liviu Andrei, conform căruia acesta intenţionează să candideze, din nou, la alegerile parlamentare. Susţine, în schimb, că, în opinia sa, prefectul Liviu Andrei îşi va anunţa demisia din funcţie cu şase luni înainte de alegeri, adică prin aprilie-mai anul viitor, asta dacă parlamentarele se vor organiza în noiembrie 2012. Motivul acestei demisii previzionate de Banţa ar fi că Andrei are nevoie de cam şase luni de zile ca să îşi facă o campanie electorală serioasă, şi să revină, de asemenea, în PDL. Victor Banţa, în prezent inspector guvernamental, a rămas un observator al politicii gorjene, chiar dacă funcţia pe care încă o ocupă, nu îi permite să revină în politică. Banţa, care a continuat procesul prin care îşi adjudecă, în continuare, postul de prefect al judeţului Gorj, susţine că numele său nu va apărea pe vreo listă de candidaţi pentru Primăria Târgu-Jiu sau pentru Consiliul Judeţean Gorj. Asta, deşi, susţine că, la un moment dat, a luat în calcul o candidatură pentru şefia municipiului, făcându-şi pentru asta, publice, proiectele sale legate de oraş, pe blogul personal. Banţa dezvăluie, de asemenea, că înainte de a i se oferi postul de prefect a fost pregătit de PNL pentru o candidatură la şefia Primăriei Târgu-Jiu, proiect la care s-a renunţat pentru că el a fost promovat pe funcţia de prefect. ,,Deocamdată nu mă gândesc la o candidatură pentru un post de consilier municipal ori de consilier judeţean. Dar nu este nimic bătut în cuie. (..)Voi vedea ce se întâmplă deoarece iau în calcul şi o demisie din funcţia de inspector guvernamental”, a declarat, franc, Victor Banţa care explică mecanismul parlamentar care ar putea duce, în curând, la radierea posturilor de acest tip. Acesta susţine, de asemenea, că nu renunţă la lupta sa în instanţă pentru Prefectura Gorj, deoarece continuă să susţină că postul de prefect al judeţului Gorj, situaţie întâlnită şi în alte numeroase judeţe, este încă vacant, el susţinând un concurs pe acest post.

Legea obligă retragerea cu o lună înainte de alegeri

În ce priveşte situaţia prefectului Liviu Andrei, în urma anunţării intenţiei sale de a candida, din nou, pentru un post de senator sau deputat, Banţa susţine că fostul pedelist se va retrage din funcţia publică. ,,Legea obligă aleşii să se retragă din funcţii cu o lună înainte de alegerile pentru care îşi manifestă dorinţa de a candida. Liviu Andrei nu se va retrage înainte cu o lună de alegeri, părerea mea, ci cu şase luni înainte de parlamentare. Va face asta deoarece trebuie să îşi consolideze poziţia la partid, în vederea aprobării candidaturii sale, dar şi pentru a avea timp să îşi facă o campanie electorală”, a declarat Banţa. Previziunile lui Banţa ar putea fi adevărate mai ales că PDL-ul, spre deosebire de alte partide politice, este singura formaţiune care aprobă candidaturile la forul superior de conducere.

Dan Vâlceanu: ,,Nu s-a pus în discuţie la PDL schimbarea lui Andrei”

De altfel, o demisie sau o demitere a lui Liviu Andrei nu s-a impus până acum, nici din partea prefectului şi nici din cea a organizaţiei PDL Gorj, care îl susţine pe acesta în funcţie. De altfel, în urmă cu câteva zile, Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, invitat la Antena 1 Târgu-Jiu, a menţionat că ,,niciodată nu s-a pus în discuţie la PDL Gorj schimbarea prefectului Andrei”. Oficial, într-adevăr, după schimbarea conducerii PDL Gorj, Andrei nu a mai fost considerat un ghimpe în coaste, aşa cum era văzut, nu demult, neoficial, de Ionel Manţog. De altfel, Manţog a încercat de mai multe ori să îl schimbe pe Liviu Andrei din scaunul de prefect, planurile fiindu-i dejucate de alţi pedelişti cu funcţii în filială.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here