Banii pentru centrele de permanenţă, încă aşteptaţi

382

Deşi ar fi trebuit să ajungă la medicii de familie încă de la sfârşitul lunii iunie, banii pentru activitatea desfăşurată în luna mai, în centrele de permanenţă din judeţul nostru se lasă încă aşteptaţi. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj speră ca banii să vină în următoarele zile.

Personalul medical care deserveşte centrele de permanenţă de pe raza judeţului nostru aşteaptă banii pentru activitatea derulată pe luna mai. Plăţile ar fi trebuit să fie făcute până pe 30 iunie, dar nu au fost bani suficienţi. La ora actuală încă se aşteaptă banii de la Ministerul Sănătăţii. „Încă nu au venit banii pentru centrele de permanenţă. Până la sfârşitul acestei luni vor veni”, declară Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
La nivelul judeţului nostru sunt nu mai puţin de 14 centre de permanenţă active, la momentul actual. Acestea se află în localităţile: Cătunele, Samarineşti, Peştişani, Tismana, Bâlteni, Logreşti, Prigoria, Mătăsari, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Turburea şi trei în Târgu-Jiu.

Tarifele pentru activitatea din centrele de permanenţă
Pentru medici contravaloarea unei ore lucrate în centrul de permanenţă este de 12,8 lei, iar pentru asistente este 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative. În centrele de permanenţă asistenţa medicală este asigurată de către medicii de familie începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here