Banii pentru bursele studenţilor, încă aşteptaţi

187

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu acordă şi în acest an burse studenţilor săi. Deocamdată nu se cunoaşte cuantumul burselor şi nici numărul beneficiarilor, finanţarea nevenind încă de la Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii UCB speră să primească finanţarea până la sfârşitul acestei luni.

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu aşteaptă cu nerăbdare să primească bursele; ei îşi vor primi bursele cel mai devreme în luna noiembrie, până în prezent UCB neprimind nici finanţarea. „Cuantumul burselor, numărul beneficiarilor şi repartiţia pe facultăţi nu se pot calcula acum, deoarece finanţarea pentru burse încă nu a venit de la Ministerul Educaţiei. Până la sfârşitul acestei luni, sau cel mai târziu începutul lunii noiembrie o să primim finanţarea”, a precizat Liviu Cîrţînă, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Chiar dacă până acum nu se ştie câţi studenţi vor beneficia de burse şi nici cuantumul acestora, potrivit reprezentanţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi”, „plăţile se fac începând cu luna octombrie pentru studenţii care îndeplinesc criteriile stabilite”.

Sute de bursieri, în anul universitar 2011-2012
În anul universitar 2011-2012, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a avut 179 de studenţi bursieri pe semestrul I: trei burse de performanţă, cinci de excelenţă, 36 burse sociale şi 135 burse de merit; pe semestrul al II-lea s-au acordat 330 burse: cinci burse de excelenţă, 177 de merit, 43 burse sociale şi 105 ocazionale. Mai trebuie spus faptul că valoarea burselor sociale este stabilită de către minister, cuantumul celorlalte burse calculându-se în funcţie de această valoare. Listele cu beneficiarii pentru anul universitar 2012-2013 vor fi întocmite şi afişate la nivelul fiecărei facultăţi după ce UCB va primi finanţarea de la Ministerul Educaţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here