Bani prin APIA pentru producătorii de lapte din judeţ

303

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează producătorii agricoli că în 12 aprilie a fost publicată în Monitorul Oficial, hotărârea privind distribuirea unei sume pentru producătorii de lapte din suma stabilită în anexa la Regulamentul UE.

Producătorii de lapte din Gorj pot primi un ajutor financiar excepţional de la APIA. Ajutorul financiar se acordă producătorilor de lapte, persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: deţin un efectiv de vaci de lapte de minim 3 şi maxim 9 capete, pe beneficiar; au livrat/vândut direct minim 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016; deţin registrul individual al exploataţiei; produc şi livrează/vând direct lapte la data depunerii cererii. Producătorii de lapte care deţin un efectiv de vaci de lapte mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri.
Cererile pentru această schemă de ajutoare de adaptare excepţională destinată producătorilor de lapte se depun la Centrul Judeţean al APIA până la data de 2 mai. Suma alocată pentru acest tip de ajutor excepţional la nivel naţional este de 24.284.644 de lei, echivalentul a 5.448.041 euro, care se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe 2017. Plăţile pentru ajutoarele de adaptare excepţionale destinate producătorilor de lapte şi fermierilor din alte sectoare de creştere a animalelor se efectuează până la 30 iunie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here