Bani pentru şcolile din municipiu

377

DSC01019Bugetul Primăriei municipiului Motru a fost condiţionat, cel puţin în acest an, de realizările SNLO în calitate de debitor principal la capitolele: impozit pe salarii, taxe pe clădiri şi terenuri, taxe pe mijloace de transport, deoarece zona este monoindustrială şi, în ciuda dezvoltării timide a economiei private, ceilalţi contribuabili, în afară de minerit, reprezintă încă mult prea puţin.

Pe ultima sută de metri, la bugetul Primăriei au sosit fonduri datorită cărora primarul Dorin Hanu a putut demara în trombă şi câteva investiţii noi; între acestea se numără reabilitarea sălii de sport de la Şcoala Generală nr.1 şi schimbarea geamurilor de la Şcoala Generală nr.2.

Reabilitarea sălii de sport

La Şcoala Generală nr.1, sala de sport, poate cea mai veche dintre toate sălile de sport din Motru, devenise aproape insalubră şi nepracticabilă. Drept urmare, primarul Hanu, care este în consonanţă cu toţi iubitorii de sport din Motru, a prins un moment propice şi a trimis Direcţia Publică s-o reabiliteze, aceasta însemnând transformarea ei într-o sală modernă, cât mai apropiată de standardele actuale. Costul lucrărilor de reabilitare se ridică la o sută de mii de lei, motiv pentru care, primarul trece aproape zilnic să vadă mersul lucrărilor.

Primarul face aceste vizite fie împreună cu funcţionarii, fie însoţit de diverşi cetăţeni, iar în urma unei asemenea vizite, Hanu a recomandat şi construirea unei suprafeţe pentru amplasarea meselor de tenis, cu scopul declarat de a revigora acest sport complex cu sprijinul profesorilor de sport.

Termopane la Şcoala Generală nr.2

Şcoala Generală nr.2 a fost reabilitată pe bani europeni în urmă cu mai mulţi ani, dar la această şcoală, până-n prezent, autorităţile locale nu au investit bani din bugetul propriu, multe din lucrări realizându-se prin abilitatea directorului Ion Sanda, un manager cu greutate, care a ştiut să îmbine şi să combine toate posibilităţile ca să aducă şcoala aproape de cerinţele educaţionale ale momentului. La această şcoală funcţionează unul dintre cele mai frumoase amfiteatre, sunt date în folosinţă grupuri sociale pentru copiii cu dizabilităţi şi şcoala are în educaţie asemenea copii, unul chiar cu program de învăţare la domiciliu, dar despre aceste lucruri vom scrie, probabil, după Sărbători.

Acum prioritatea zero este montarea geamurilor termopane în valoare de 70.000 de lei, lucrare care îl ţine pe directorul Sanda 12 ore pe zi la şcoală. Acesta ne-a declarat: „este prima dată când şcoala noastră primeşte fonduri importante de la administraţia publică locală. La fel ca la toate celelalte lucrări de care m-am îngrijit în ultimii ani şi aceasta trebuie să fie o reuşită, pe de o parte din respect pentru puterea locală şi Inspectoratul Judeţean de Învăţământ, pe de alta din dorinţa de a oferi copiilor care trec pragul acestei şcoli cele mai bune condiţii de învăţământ.” În grija lui Ion Sanda mai sunt şi şcolile din Ploştina şi Roşiuţa, cele din Ploştina, conservate şi păstrate în funcţiune pentru comunitatea de rromi din acest sat, cele din Roşiuţa, închise şi păstrate în conservare.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here