Bani, pentru părinții care rămân acasă, pentru a-și supraveghea copiii aflați în școala online!!

534

Guvernul a aprobat, miercuri, două ordonanţe de urgenţă care prevăd prelungirea şomajului tehnic şi aprobarea de zile libere plătite părinţilor care îşi supraveghează copiii aflaţi în şcoala online, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„Perioada pe care o traversăm acum este marcată, de pe o parte, de valul 4 al pandemiei care aduce, din păcate, o creştere a numărului de cazuri şi noi limitări în activitatea socială şi economică şi, pe de altă parte, de creşteri de preţuri care afectează cel mai profund categoriile vulnerabile.

Este un context pe care îl resimt atât oamenii cu venituri foarte mici, cât şi angajaţii şi companiile. Şomajul tehnic a fost una dintre primele măsuri pe care le-am adoptat anul trecut, la începutul pandemiei. Am reuşit astfel să salvăm 1,2 milioane de locuri de muncă, printr-o investiţie de 4,85 miliarde de lei, în cursul stării de urgenţă şi de alertă, până la 30 iunie anul acesta, dată până la care s-a aplicat şomajul tehnic.

Pregătim, astfel, printr-o nouă ordonanţă de urgenţă adoptată astăzi în primă lectură în şedinţa de Guvern, reintroducerea măsurii şomajului tehnic, pentru a sprijini angajaţii şi angajatorii în contextul epidemiologic actual, marcat de creşterea incidenţei cazurilor de COVID 19 care ar putea impune noi limitări ale activităţilor economice.”, a transmis ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here