Bani pentru CNTV şi Catedrala „Sfinţii Voievozi”

196

În şedinţa Consiliului Local care s-a desfăşurat ieri, s-a hotărât aprobarea alocării sumei de 5.000 lei Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu pentru organizarea Concursului Naţional de Chimie „Raluca Ripan”. Şi pentru refacerea tencuielii şi picturii Catedralei din centrul oraşului, primăria a aprobat alocarea a 20.000 lei.

Astfel, directorul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, Dorin Taşcău, a făcut o adresă către Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în urmă cu aproximativ o săptămână, în care solicita 5.000 pentru organizarea Concursului Naţional de Chimie „Raluca Ripan”, care se va desfăşura în perioada 18-20 iunie. La concurs vor participa 140 de elevi, 42 cadre didactice, iar banii vor fi folosiţi pentru acordarea premiilor speciale elevilor, realizării mapelor şi deplasării în judeţ pentru vizitarea obiectivelor turistice. În şedinţa Consiliului Local de ieri, s-a aprobat alocarea sumei cerute.

20.000 lei pentru modernizarea Catedralei oraşului

Şi preotul paroh al Catedralei oraşului, cu hramul „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavril”, Mihai Roibu, a făcut a cerere Primăriei Municipiului prin care cerea o sumă de banii, pentru refacerea picturilor şi tencuielilor exterioare. Acesta a amintit faptul că la biserică s-au efectuat lucrări de spălare şi refacere a picturilor interioare şi că acesta este un monument istoric şi vizitat de foarte mulţi turişti, inclusiv străini. Pentru refacerea acestora, primăria a prevăzut un buget de 20.000 lei, care vor fi alocaţi în două trimestre.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here