Bani împărțiți fără scandal, la Consiliul Județean

356

Consilierii județeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, hotărârea privind repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2017 şi estimările pentru anii 2018, 2019 şi 2020 și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2017 şi estimări pe anii 2018 -2020.

Luni, 13 martie 2017, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ), pe ordinea de zi fiind un singur proiect. După ce la ședința anterioară, consilierii județeni de la PNL s-au împotrivit proiectului pentru că opt primari liberali nu ar fi primit niciun leu, de această dată, a fost vot în unanimitate. „A fost modificată hotărârea inițială și au fost repartizate alte cote de TVA. După cum ați văzut, consilierii Partidului Național Liberal au votat pentru, deoarece noi am considerat că de această dată aceste sume au fost împărțite în mod echilibrat. La această împărțire, doar două primării, din cele opt liberale, care aveau zero, acum au această sumă, iar celelalte au primit sume din aceste cote defalcate din TVA, cele două primării cu zero sunt Câlnic și Fărcășești care au redevențe și nu ar avea o prea mare probleme cu aceste sume”, a declarat Denisa Șuță, consilier PNL.
Proiectul supus votului privește repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru proiectul de buget pe anul 2017 şi estimări pentru anii 2018, 2019 și 2020. „Dată trecută am avut o previziune, iar acum am cerut de la fiecare UAT necesitatea reală a anului 2017; s-au menținut previziunile pentru 2018, 2019 și 2020, dar dacă vom avea sume noi, acestea vor fi supuse votului la rectificarea bugetară din anii viitori”, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Potrivit HCJ, Primăria Municipiului Târgu Jiu primește 700 de mii de lei pentru acest an, în timp ce la Motru vor ajunge 900 de mii de lei. Localități precum Fărcășești, Câlnic, Mătăsari sau Urdari nu primesc niciun leu, în acest an, din cotele defalcate de TVA. Majoritatea UAT-urilor primesc între 50 și 250 de mii de lei. Cei mai mulți bani, pe comune, vor ajunge la Peștișani, 500 de mii de lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here