Bani europeni pentru spitalul din Cărbunești

438

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a semnat noi contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini nouă spitale și două centre sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.
Un proiect în valoare de 25,74 milioane lei, implementat de UAT Târgu-Cărbunești din Gorj, va asigura fondurile spitalului din acest oraș. Astfel, unitatea sanitară, devenită centru suport pentru bolnavii de Covid, va fi dotată cu echipamente medicale și de protecție, dar și cu dezinfectanți.
„Am promis investiții în spitale din fonduri europene și ne ținem de cuvânt! Unul dintre cele 9 spitale din țară este la noi în județ. În Gorj, un proiect în valoare de 25,74 milioane lei, implementat de UAT Târgu Cărbunești, va asigura fondurile spitalului din acest oraș pentru achiziții de aparatură medicală. Infrastructura sanitară are nevoie mai mult ca oricând de sprijin financiar pentru achiziția celor necesare în gestionarea pandemiei de COVID-19”, a anunțat deputatul USR de Gorj, Radu Miruță.
Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare, de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură, dispozitive şi echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here