Bani europeni pentru fermierii gorjeni

383
combina1„Fermierii care locuiesc în zonele defavorizate din Gorj vor primi un ajutor financiar din partea statului începând cu luna aceasta. Valoarea totală a ajutoarelor de care vor beneficia se ridică la 700.000 de euro. Cei care au parcele în zona montană, considerată defavorizată, primesc de la Ministerul Agriculturii 50 de euro. Acești bani vor veni suplimentar pe lângă cei 100 de euro acordați pentru fiecare hectar de teren. Fermierii trebuiau să primească aceste ajutoare până la sfârşitul lunii iunie, dar din lipsa de fonduri banii au întârziat.

La nivelul judeţului Gorj sunt peste 24.000 de fermieri dintre care doar 5500 au depus cereri își vor primi banii”, a spus Constantin Negrea, directorul Agenției de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj.

Doar 5.500 de cereri depuse
„Începând cu luna august fermierii vor primi ajutoarele pentru zonele defavorizate, este vorba de 5500 de cereri pentru sumele aferente zonelor defavorizate pentru care se vor acorda aceşti bani”, a precizat Negrea. Vor beneficia de aceste ajutoare fermierii din 12 localități gorjene cum ar fi Novaci, Tismana, Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Baia de Fier şi Polovragi. Cei mai mulți bani vor ajunge la localităţile cele mai mari ca întindere unde fermierii s-au asociat sub forma unor obşti.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here