Bani europeni pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

968

Peste 91.000 de copii din ţară au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
Ministerul Fondurilor Europene a lansat un program pilot care vine în sprijinul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.
Suma alocată din fonduri europene se ridică la 30 milioane de euro.
Programul va fi implementat în regiunile cele mai afectate de acest fenomen, inclusiv în Oltenia.
Măsurile se adresează preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar (6-10 ani), gimnazial (11-14 ani) şi din cel secundar superior (14-16 ani), dar şi părinţilor sau tutorilor copiilor rămaşi în ţară.
„Prin acest program vor fi acordate pachete integrate de servicii pentru elevi, care vor cuprinde servicii de suport educaţional şi servicii psiho-sociale de sprijin.
De asemenea, vor fi finanţate activităţi pentru stimularea participării la educaţie şi la activităţile de consiliere a copiilor, inclusiv la activităţi recreative şi de socializare. Practic, copiilor le va fi oferit sprijin material: hrană, rechizite, materiale educative”, anunță Ministerul Fondurilor Europene.
Solicitanţii eligibili în proiect sunt şcolile publice şi private din reţeaua şcolară naţională, furnizorii de servicii de orientare sau consiliere şcolară, partenerii sociali din învăţământul preuniversitar, instituţiile de cult şi asociaţiile religioase, instituţiile guvernamentale cu atribuţii în domeniul incluziunii sociale, dar şi organizaţiile neguvernamentale.
Proiectele vor putea fi depuse până la data de 25 mai 2020.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here