Bani din bugetul local pentru CS Pandurii Târgu-Jiu

289

Primăria municipiului Târgu-Jiu a alocat din bugetul local suma de 6.500 de lei pentru amenajarea a patru săli necesare desfăşurării activităţii salariaţilor CS Pandurii Târgu-Jiu pe perioada executării lucrărilor de modernizare şi extindere a capacitării Stadionului Municipal. Odată cu aceste sume, vor fi suportate şi costurile privind cazarea şi masa sportivilor, a căror activitate se va derula de acum în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Acest lucru vine ca urmare a faptului că demolarea vechiului stadion face imposibilă derularea activităţii normale a Clubului Sportiv, astfel că activitatea acestuia se va muta în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, acolo unde vor fi şi amenajate cele 4 săli pentru care s-au alocat fonduri.
Pentru buna derulare a activităţii CS Pandurii Târgu-Jiu, a fost încheiat şi un protocol, aprobat de altfel în şedinţa de Consiliu Local, de la începutul acestei săptămâni, în care părţile implicate sunt Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Ministerul Tineretului şi Sportului prin CS Pandurii Târgu-Jiu, şi DJST Gorj. Protocolul are o valabilitate de minim 240 de zile. În cadrul acestui protocol, printre mai multe angajamente, Primăria Târgu-Jiu se obligă să asigure: costurile cazării celor 16 sportivi în Centrul de Agrement Târgu-Jiu, unitate de cazare administrată de DJST Gorj; cheltuielile pentru trei mese pe zi asigurate sportivilor la cantina Colegiului Tehnic Nr. 2; spaţiul necesar desfăşurării activităţilor de antrenament şi competiţii specifice în Sala de Sport a Colegiului Tehnic Nr. 2; vestiare necesare sportivilor în incinta Complexului Sportiv Municipal unde se vor desfăşura în continuare activităţi sportive specifice; alocarea sumei de 100.000 de lei de la bugetul local pentru activităţile sportive ale CS Pandurii Târgu-Jiu pentru anul 2016, în situaţia în care nu vor fi alocate fonduri de la bugetul de stat în acest scop. De asemenea, şi DJST Gorj se obligă să asigure spaţiile necesare, cu destinaţia de birouri, pentru desfăşurarea activităţii conducerii CS Pandurii Târgu-Jiu şi a compartimentelor de specialitate din structura acestuia chiar în incinta sediului instituţiei judeţene.

Cheltuieli de peste 100.000 de lei
Conform unor calcule realizate de Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, în urma protocolului încheiat, au fost emise cheltuielile estimative, atât pentru anul curent, cât şi pentru anul viitor. Astfel, pentru 2015, costurile de cazare şi serviciile de masă ale sportivilor CS Pandurii Târgu-Jiu vor scoate din bugetul local al Primăriei suma de peste 47.000 de lei, iar pentru anul 2016, cât durează protocolul de colaborare, cheltuielile estimative ale Primăriei Târgu-Jiu vor depăşi suma de 76.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here