Banane şi castraveţi stricaţi în pieţele din Târgu Jiu

193
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj au dat în weekend două avertismente, unul în Piaţa Mare şi celălalt în Piaţa Mică, ambele din municipiul Târgu Jiu. Avertismentele au fost date deoarece inspectorii găsiseră castraveţi şi banane stricate.

Astfel, toată cantitatea de alimente alterate a fost scoasă de la vânzare. Reprezentanţii DSV au făcut aceste controale doar pe sectorul vegetal, fiind verificate în total 12 persoane fizice comerciante în Piaţa Mare, şi două depozite din Piaţa Mică.

De asemenea, 14 unităţi de alimentaţie publică ce făceau comerţ cu ocazia Zilelor Oraşului Târgu-Cărbuneşti au fost verificate, însă n-au fost descoperite nereguli. “Nu a existat nici măcar o suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Dar, de acum, nici nu credem că vor mai fi astfel de târguri, deoarece a cam trecut sezonul”, ne-a declarat Ion Iliuţă, director al DSV Gorj.
Inspectorii au acordat de altfel şapte amenzi în valoare de 27.000 RON la verificarea a şase depozite alimentare din municipiile Târgu Jiu şi Motru. „Două unităţi nu erau înregistrate sanitar-veterinar, iar cinci agenţi economici au fost sancţionaţi pentru: nerespectarea normelor de depozitare a produselor, valorificarea produselor cu nerespectarea normelor de igienă, precum şi pentru nepurtarea echipamentului de protecţie sanitară” , a completat Iliuţă.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here