Bambilici, între ORL și Radiologia Spitalului “Tudor Vladimirescu” pentru diagnosticarea unei banale fracturi de piramidă nazală! Pacientul, luat la mișto, după ce a fost lovit de ruda unui polițist

1295

Un pacient al Spitalului Tudor Vladimirescu din municipiu, în vârstă de 21 de ani, victima unei agresiuni pe o stradă din Târgu-Jiu, a fost băgat în ceață de medicii a două secții din unitatea medicală. Tânărul cu nasul spart și ochii învinețiți a fost diagnosticat de medicul specialist de la ORL cu fractură de piramidă nazală, fiind internat trei zile în unitatea medicală, ca la raze, să i se comunice că nu are nicio fractură. Pacientul a cerut explicații orelistului și celor de la radiografie, iar fiecare parte își susține aceeași ipoteză. Tânărul susține că, în cauză, s-ar încerca mușamalizarea actelor medicale în ceea ce îl privește, deoarece la spital a fost prezent agresorul chiar în ziua în care i s-a făcut examinarea la raze. Acesta cere conducerii SJU să întrunească o comisie de anchetă și să îl lămurească, dacă are fisură la piramidă nazală sau nu, deoarece i s-a comunicat că diagnosticul de la Radiografie nu mai poate fi modificat în registru.

•La raze, personalul a dat înapoi! Vor să facă un alt film
•Dr.Dina de la ORL își susține diagnosticul: fractură de piramidă nazală
•Capotă promite anchetă!

Alin Remus Bălănoiu, de loc din Berlești, în vârstă de 21 de ani, lucrează ca ospătar la evenimente organizate de anumite restaurante din Târgu-Jiu. Susține că nu este o persoană conflictuală și nu avea nicio legătură cu cel care, în după-amiaza zilei de 2 septembrie, l-a lovit, din senin, pe stradă, pe motivul absurd că tânărul s-ar fi uitat urât la acesta. Mai exact, Alin se afla pe strada Izlaz din Târgu-Jiu, alături de câteva persoane, în drum spre locuința unei tinere aflate în grup. Agresorul, Geanovu Ion Gigi, în vârstă de 19 ani, se afla și el pe aceeași stradă, mai pe mijlocul drumului. Grupul a trecut pe lângă respectivul și s-a oprit la câțiva metri. Alin s-a trezit cu Geanovu lângă grup și cu întrebarea acestuia dacă el s-a uitat urât la respectivul. “M-a întrebat dacă m-am uitat urât la el, iar eu i-am răspuns, simplu, că nu. M-am trezit după răspunsul meu cu un pumn în față, fiindu-mi lovit nasul în zona piramidei nazale. Am amețit și m-am lăsat încet în jos spre pământ. Din nas îmi curgea sânge, atât din exterior, cât și din interior, și eram foarte speriat. Persoanele aflate cu mine s-au speriat și au plecat, eu m-am îndepărtat de agresor, care rămăsese în același loc, și chiar m-a urmat apoi pentru a-mi trage din buzunarul de la spate un caiet pe care îl aveam îndoit acolo. Am pus mâna pe telefon, în timp ce un prieten de-al lui cu bicicleta mi-a tăiat calea, nelăsându-mă să trec pe trotuar. L-am ocolit și am sunat la 112 anunțând că am fost agresat”, a declarat Alin Remus Bălănoiu.

1000 de lei, pumnul!
Tânărul spune că la puțin timp după agresiune, la locul faptei a venit un echipaj de poliție, anterior și unul de ambulanță, polițiștii spunând că sunt de la “municipală”. Agresorul plecase de la locul faptei. “Am fost urcat în ambulanță, mi s-a pus un bandaj și dus la spital, nu înainte de a fi dus să îl identific pe agresor. L-am căutat cu poliția direct la domiciliu, fiind ridicat de polițiști. Eu am ajuns la spital și nu mai știu ce s-a mai întâmplat. La o oră după ce am ajuns la spital mi s-au luat declarații de un polițist. Am fost internat trei zile în Secția ORL a Spitalului Tudor Vladimirescu și am fost căutat de mai multe ori de sora agresorului. Aceasta mi-a spus că este nora unui polițist din Târgu-Cărbunești și m-a rugat să renunț la plângere pentru suma de 1000 de lei. Chiar mi-a spus că acești bani nu îi fac eu ca ospătar într-un week-end”, a spus pacientul, operat pe inimă în anul 2016. Pacientul a refuzat oferta făcută de sora agresorului care i-a spus tânărului că pentru cele întâmplate acesta a luat o amendă de 1000 de lei și nu va face pușcărie, deoarece nu mai are alte fapte similare. “Sora mi-a spus că îmi va plăti cei 1000 de lei pentru pumnul primit, cu completarea că fratele ei, care a făcut cinci ani de box, ar regreta fapta. Mi se sugera să îmi retrag plângerea, lucru pe care nu îl voi face”, a spus Alin Bălănoiu. Din acest motiv, victima are nevoie de actele medicale necesare pentru a dovedi că a fost agresat. Din nefericire, obținerea unui certificat medico-legal de la unitatea medicală din Târgu-Jiu nu se primește așa ușor. Mai ales când medicii spitalului se contrazic pentru o banală fractură.

Diagnosticul pus la raze nu este cel corect!
Alin Bălănoiu anunță că se va adresa azi conducerii Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, deoarece nu a primit nici acum certificatul medico-legal, asta pentru că la ORL i se spune pe hârtie că are fractură de piramidă nazală, iar de la raze că nu are. “Voi cere anchetă pentru că mi se pare că cineva ori își bate joc de mine și crede că sunt naiv, deoarece am 21 ani ori se încearcă mușamalizarea diagnosticului”, a mai spus tânărul, care a suferit un traumatism cranio-facial prin agresiune individuală.

Capotă promite anchetă!
Contactat telefonic de Gorjeanul, managerul SJU, Gigel Capotă, a explicat, că va verifica faptele, iar în momentul în care va avea o reclamație scrisă a fostului pacient va întruni o comisie de anchetă. “Voi face o comisie de analiză pentru verificarea modului cum s-a pus diferit acel diagnostic”, a declarat managerul Capotă.Alin Bălănoiu a suferit în 2016 o intervenție chirurgicală pe cord, la un spital din Italia, unde a ajuns și urmare a unei campanii umanitare de ajutorare a sa și a familiei sale.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here