Băluţă, Băleanu şi Moisescu, potenţiali rivali pentru şefia CM Gorj

394

Finalizarea mandatului celor 13 de la cârma Colegiului Medicilor Gorj, procedură încheiată după patru ani într-o totală lipsă de transparenţă, preşedintele Ana Băleanu necatadicsind să facă public măcar un raport de activitate al acestui organism, impune alegeri interne la finalul acestei săptămâni. Timp de trei zile, cei 600 de medici din Gorj sunt chemaţi să-şi voteze noua structură de conducere, 29 de candidaţi dând din coate să intre în primul 13. La linia de start electorală s-au înscris 29 de candidaţi, cu şanse mari fiind cotaţi doctoriţa Maria Băluţă, cea care a învins Colegiul Medicilor Gorj la Înalta Curte, demonstrând fără echivoc că alegerile din 2011 de la CMG au fost ilegale, doctorul Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de familie din Gorj, foarte vocal în apărarea drepturilor celor din branşă, şi Ana Băleanu care vizează al treilea mandat, deşi activitatea sa în fruntea acestui organism a stârnit mai multe polemici şi nemulţumiri de-a lungul timpului.

Colegiul Medicilor Gorj, mai exact primul 13 ales în 2011, a finalizat în această lună un mandat anulat de instanţa de judecată, urmare a procesului intentat de medicul Maria Băluţă. De altfel, prin demersul doctoriţei s-a stabilit că procedura electorală a alegerii celor 13 a fost viciată, motiv pentru care alegerile au fost anulate anul trecut. Cei 13, conduşi de Ana Băleanu, nu au renunţat însă la funcţii, şi au fost remuneraţi, în continuare, lunar pentru activitatea de la CMG, chiar dacă cu doar 150 de lei pe lună. Mandatul respectivilor s-a finalizat, dar Ana Băleanu nu a luat în calcul şi să-şi finalizeze transparent mandatul, dovedit ilegal, un raport de activitate al Colegiului nefiind făcut public nicăieri.

dr. Ana BaleanuFiasco din prima
În ciuda acestui lucru, Băleanu s-a înscris iar în cursa pentru următorul 13 al Colegiului Medicilor Gorj, scrutinul urmând să aibă loc în ultimele trei zile ale acestei săptămâni. Primul tur va fi un fiasco, recunoaşte chiar Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al CMG, care, pe experienţele trecute spune că la urne se vor prezenta nu 300 de medici cum ar trebui, ci doar vreo 50. “Cei 13 nu vor fi aleşi din primul tur de scrutin, pentru că la urne ar trebui să ajungă trei sute plus unu din cei 600 de membri. Cu siguranţă la urne vor veni 50, spun că aşa s-a întâmplat în anii trecuţi, motiv pentru care, la trei zile după, se va organiza al doilea tur. Abia acolo se vor alege primii 13 din 29 de candidaţi”, a declarat Stanciu.
În prima şedinţă a noului Colegiu se vor alege preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul. Stanciu anunţă uşurat că el nu s-a înscris în cursa electorală. Chirurgul Adonis Bălan nu s-a mai înscris nici el în competiţie.

Mihai Moisescu inscriptTrei candidaţi puternici
Stanciu susţine că abia apoi după validarea alegerilor se va stabili preşedintele, şi el văzând cel puţini trei candidaţi puternici pentru funcţie, mai exact doctoriţa Băluţă, medicul Moisescu şi veterana Băleanu.
“Există posibilitatea ca nici săptămâna viitoare să nu ştim cine este preşedintele”, a conchis Stanciu, menţionând că, în opinia sa, fostul 13 ar fi avut totuşi ceva rezultate notabile, chiar şi el taxând greşeala nepublicării unui raport de activitate al CMG.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here