Balul Nunţii de Aur, în variantă motreană

191

Sindicatul Pensionarilor din municipiul Motru, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) şi Consiliul Local organizează în fiecare an, de Dragobete, pe 24 februarie, Balul Nunţii de Aur.

Organizarea din anul 2011 este finanţată de la bugetul local cu suma de 12.000 de lei. Festivităţile se vor desfăşura după programul consacrat în cei şapte ani de mandat electoral ai primarului Dorin Hanu. Sindicatele şi CARP – ul se vor interesa care sunt pensionarii căsătoriţi în anul 1961, evident majoritatea veniţi din diverse colţuri ale ţării, pentru că localitatea s-a înfiinţat cinci ani mai târziu şi în aceste momente, oricât am dori să fim de exigenţi, nu putem certa autorităţile locale că nu-şi cunosc cuplurile îndreptăţite să fie sărbătorite şi premiate la aniversarea a 50 de ani de căsătorie, deoarece ele sunt destul de puţine şi multe dintre ele au plecat, fie din cauza crizei, fie din cauza intereselor personale.

Anul trecut au fost vreo 22 de cupluri. Li s-a ţinut o slujbă, li s-a oferit un dineu, le-a cântat muzica, au primit înscrisuri şi premii în bani. Pe tot parcursul ceremoniei, primarul Hanu, împreună cu Constantin Rotaru şi Ion Vrăjitoarea, reprezentanţii sindicatelor pensionarilor, fiind amfitrionii manifestărilor, cum vor fi şi anul acesta.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here