Bâlteni: Rețea de alimentare cu gaze naturale în satul Cocoreni

1079

Locuitorii din satul Cocoreni al comunei Bâlteni vor fi racordați cât de curând la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

Proiectul de racordare la sistemul de distribuție prin extinderea conductei de distribuție a gazelor naturale la nivelul satului Cocoreni a fost demarat din fondurile proprii ale Primăriei comunei Bâlteni.
,,Cât de curând va fi dat ordinul de începere al lucrărilor, în circa o săptămână. Întreaga investiție se face cu bani de la bugetul local și are o valoare totală de circa 11 miliarde de lei vechi cu TVA. Se va introduce rețea de gaze naturale pe ambele părți ale satului Cocoreni, respectiv și pe stânga și pe dreapta. Am ales să lucrăm cu cei de la Distrigaz Sud deoarece dânșii știu mai bine ce au de făcut și lucrarea odată demarată va fi terminată în scurt timp. Lungimea rețelei din satul Cocoreni este de 2,7 km și va deservi 202 gospodării. Ca urmare a demersurilor Primăriei Bâlteni, au fost obținute aprobările necesare și a fost semnat contractul de cofinanțare cu DISTRIGAZ SUD REȚELE S.R.L și ENGIE ROMÂNIA S.A., pentru introducere gaze în satul Cocoreni. Urmează a fi întreprinse toate demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare și pentru satele în care nu sunt gaze. Avem atât capacitatea cât și competența pentru acestea! În ceea ce privește lucrarea de la Cocoreni, a fost executat panoul de identificare a investiției privind introducerea gazelor naturale, conform prevederilor Ordinului 63/1998 al M.L.P.A.T.”, a declarat Dumitru Scutaru, viceprimarul cu atribuții de primar al localității Bâlteni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here