Băleștiul, în topul comunelor cu cei mai mulți locuitori vaccinați

1210

Aproape 163.000 de români din mediul rural s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie sau prin intermediul echipelor mobile trimise în sate.
Potrivit datelor comunicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, în top 20 comune cu cei mai mulți locuitori vaccinați se află și localitatea Bălești din Gorj. Este vorba de 1.154 de persoane imunizate anti-Covid-19. În această statistică nu intră și persoanele din mediul rural care s-au vaccinat pe cont propriu în centrele de vaccinare din orașe.
Conform autorităților, din cele 1.283 de comune în care au fost organizate activități de vaccinare, cel mai mare număr de persoane au fost imunizate în comunele: Floreşti, judeţul Cluj (14.234 de persoane); Dumbrăviţa, judeţul Timiş (13.426); Chiajna, judeţul Ilfov (9.326); Recea, judeţul Maramureş (6.857); Miroslava, judeţul Iaşi (5.311); Şelimbăr, judeţul Sibiu (4.290).
În restul comunelor din Gorj sunt sub 100 de vaccinați.
De asemenea, în cabinetele celor 30 de medici de familie care vaccinează în satele Gorjului au fost vaccinați 2.359 de locuitori. Iar prin intermediul celor șase echipe mobile care merg în județ au fost vaccinate 310 persoane.
Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi, că în perioada următoare vor fi intensificate activitățile în vederea vaccinării în mediul rural, cu ajutorul echipelor mobile.
„O altă prioritate a noastră, aşa cum am mai anunţat, este cea legată de conceptul «oraşul vaccinează satul». În perioada următoare se vor amplifica numărul de echipe mobile şi activităţile de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile”, a spus Gheorghiță.
Până pe 1 iulie, ora 14.00, în Gorj au fost vaccinate 124.249 persoane, dintre care 57.805 persoane vaccinate cu a doua doză.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here