Bâldea, pregătit pentru o nouă candidatură în fruntea administraţiei din Teleşti

430

Romulus Bâldea are şanse sigure, după localele din acest an, să sărbătorească în Primăria Teleşti şi două decenii de activitate. Edilul local are deja 16 ani la cârma administraţiei locale din Teleşti, el fiind opt ani viceprimar şi alţi opt primar al acestei comune, rezultatele obţinute în primărie determinându-l să candideze pentru un nou mandat, şi asta în numai câteva luni. Bâldea are prima şansă, deşi contracandidaţi vizibili nu prea se simt în comună, edilul bazându-se, în lupta electorală, pe proiectele finalizate şi pe echipa sa din organizaţia locală. Viceprimarul Ion Mischie anunţă şi el că va face tot echipă cu primarul Bâldea, acesta alăturându-i-se edilului, în 2012, la PSD.

În ultimul mandat, Romulus Bâldea a reuşit, chiar şi cu un buget de la an la an mai mic, să realizeze unele investiţii de maximă importanţă pentru localitate şi nu numai. Pe lângă realizarea unei grădiniţe moderne cu două clase, cu bani de la Banca Mondială, şi a podului peste râul Tismana, primul construit în Gorj de la zero din anul 1980, primarul a mai pus în practică şi alte proiecte legate de drumuri comunale.
Edilul pregăteşte un proiect de un milion euro pentru asfaltarea a 5,1 km de drum în Teleşti, proiect unde vizează obţinerea de fonduri europene, dar şi consolidarea bisericii, monument istoric, Sf. Nicolae de pe raza localităţii unde doreşte să obţină o finanţare de 500.000 euro. “Sper din suflet să obţinem aceste finanţări. Biserica este din 1712 şi a rezistat până acum fără consolidări în timp ce drumul are nevoie de cei 5,1 km după ce alţi 4,3 au intrat în modernizare fiind aproape gata. Depunem proiecte de luna aceasta, şi chiar dacă m-am supărat când unul mi s-a respins, anul celălalt l-am refăcut şi l-am depus iar”, a spus, ieri, edilul local Bâldea.

primaria telesti (6)Bătălie electorală pe realizări
Primarul îşi doreşte, din acest motiv, şi o campanie civilizată. “Eu îmi doresc o campanie civilizată, fără atacuri la persoană, fără jigniri, în care au şi contracandidaţii mei să ne contrăm în realizări. Nu înseamnă că o să şi am parte de aşa ceva, dar sper totuşi să fie o campanie curată, deşi până la urmă contează ceea ce ai făcut în ultimii ani nu ce faci într-o lună”, a subliniat primarul.
Acesta a menţionat, la rândul său, că face o echipă bună cu actualul viceprimar Ion Mischie, coleg cu el în PSD, alături de care este convins că va câştiga un nou mandat în localitate. “Eu îmi respect contracandidaţii, deoarece eu fac altfel politică. De asta nu mă deranjează contracandidaţii şi le doresc chiar succes încă de pe acum. Sunt însă pentru o campanie curată pentru că eu aşa mi-o doresc. Vreau să ne batem în proiecte, în realizări”, a mai precizat primarul care dincolo de campania electorală de anul acesta el va trebui să gestioneze extrem de bine bugetul local.
“Bugetele sunt mai mici anul acesta în timp ce cheltuielile sunt mari. Avem proiecte foarte multe, cofinanţări foarte multe. Nu ştiu cum mă descurc, dar voi face în aşa fel încât să ne încadrăm în bani şi să facem şi proiecte”, a conchis primarul de Teleşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here