Bălăşoiu, economistul care nu face economii la CEO

167

Preşedintele Directoratului CEO, Constantin Bălăşoiu, este acuzat de o parte dintre subalternii săi că deşi este economist de profesie nu ar prea fi atent la economiile structurii pe care o conduce de la Turceni. Nemulţumiţii, declară în scris, că la CEO s-ar face, sub nasul lui Bălăşoiu, contractări pe bandă fără licitaţii, oferindu-se prin încredinţare directă contracte mari la anumite firme favorizate, dar şi că maşinile companiei se plimbă non-stop pe banii companiei, fără ca managerul unităţii să ştie acest lucru. Se cunoaşte însă că Bălăşoiu şi-ar fi tras de urechi, în ultimul timp, directorii subordonaţi mai ales în urma sesizărilor presei, lucrurile relatate în mass-media nefiind cunoscute de către şeful CEO.

Constantin Bălăşoiu şi-a băgat subalternii şefi în şedinţă, urmare a scurgerilor de informaţii către presă, susţin angajaţi ai CEO care au continuat să semnaleze la Gorjeanul că lucrurile la unitatea de la Turceni nu sunt încă reglate. La rândul lor, se mai transmite în scris, şi cei certaţi de Bălăşoiu ar fi făcut şedinţe cu subalternii lor, angajaţii fiind ameninţaţi că îşi vor pierde locurile de muncă dacă vor continua să facă publice neregulile din CEO. “Cu toate acestea, problemele referitoare la nivelul salariilor, la şefii fără subalterni, la angajaţii noi apăruţi ca ciupercile peste noapte, la posturile de conducere acordate copiilor directorilor şi la cei care rămân peste program la serviciu o oră sau două doar ca să îşi bage pontaj suplimentar şi să mai ia încă un salariu sunt trecute cu vederea”, se transmite din interiorul CEO. “În mod evident pentru conducerea Complexului Oltenia este mai important să descopere cine face cunoscute aceste încălcări flagrante ale obligaţiilor angajatorilor decât să găsească soluţii pentru cauzele nemulţumirii generale”, se completează lista nemulţumirilor.

Maşinile la dispoziţia tuturor
Deşi se cunoaşte că în octombrie 2011, fostul manager general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, i-a lăsat pe directorii societăţii fără maşinile de serviciu în timpul liber, pentru a face economii, la CEO nu s-au luat nici un fel de măsuri la acest capitol. De fapt, nu s-au făcut deloc economii, directorii CEO având tot ce le trebuie, de la maşini, la telefoane de serviciu şi acces nelimitat la toate “utilităţile” companiei. Acest lucru nu convine subordonaţilor care susţin că s-ar fi aşteptat ca Bălăşoiu să facă mai multe economii la CEO. “Se pare că domnul Bălăşoiu, deşi economist, nu prea face economii, iar despre partea tehnică ştie tot la fel de mult ca şi despre gestionarea banilor companiei pe care îi risipeşte pe toate celelalte în afară de ceea ce trebuie”, se mai transmite, în scris, dinspre CEO.

Omul PDL, cu maşină CEO la dispoziţie
Tot la capitolul maşini, se semnalează că unul dintre salariaţi considerat drept “securist” la CEO s-ar plimba nestingherit cu unul dintre autoturismele aflate la dispoziţia companiei. “Până şi Chiot, omul PDL, care nu a terminat decât liceul, “domnul securist” cum i se spune în centrală, are maşină la dispoziţie, probabil pentru merite deosebite în câmpul muncii”, se mai sesizează dinspre CEO.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here