Bălăşoiu a demisionat! – Ariton numeşte astăzi preşedinţii Consiliilor de Administraţie la Turceni şi Rovinari

161

deschidereConstantin Bălăşoiu a demisionat vineri din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic(CE) Turceni dar şi din funcţia similară deţinută la Complexul Energetic(CE) Rovinari.

Demisia lui Bălăşoiu de la CE Turceni se află în posesia lui Octavian Graure, directorul general al unităţii energetice, care confirmă astfel demisia neaşteptată a lui Bălăşoiu. Deocamdată, ministrul Economiei, Ion Ariton, nu a numit o altă persoană sau alte persoane pe funcţiile deţinute de Bălăşoiu în fruntea unităţilor gorjene, dar probabil o va face astăzi.

Constantin Bălăşoiu a fost numit la sfârşitul lunii octombrie anul trecut preşedinte al Consiliului de Administraţie al CE Turceni şi al Consiliului de Administraţie al CE Rovinari. La o săptămână devenea preşedintele CA-ului şi la Nuclearoelectrica, aceste funcţii fiindu-i date directorului general al Complexului Energetic Craiova în prisma înfiinţării companiei Electra. După cinci luni cât a ocupat această funcţie, Bălăşoiu a decis la sfârşitul săptămânii trecute să renunţe la funcţiile în cauză, cel puţin pentru unităţile din Gorj.

Astfel de vineri, CA-urile de la CE Turceni şi CE Rovinari nu mai au preşedinţi, locul lui Bălăşoiu putând fi luat până la numirea unui nou preşedinte de directorii unităţilor energetice în cauză, adică de Tiberiu Trotea la Rovinari şi de Octavian Graure la Turceni.

Discuţii la Ministerul Economiei

Directorul Graure, probabil şi Trotea, se vor afla astăzi la Bucureşti la Ministerul Economiei pentru a discuta cu Ion Ariton şi despre demisia lui Bălăşoiu. Trebuie menţionat că ultima şedinţă ţinută de Bălăşoiu în calitate de preşedinte al CA-ului CE Turceni a fost săptămâna trecută la Craiova, şedinţa prin intervenţia ministrului Economiei, nemulţumindu-l pe Bălăşoiu. În această şedinţă trebuia aprobată noua organigramă a CE Turceni, care a primit însă avizul ministrului vineri, ea fiind pusă în aplicare de astăzi. Noua organigramă prevede ca Ionel Manţog să devină din director economic, consilier al directorului Graure.

În CA-ul complexului de la Turceni mai sunt trei membrii, Mihai Cruceru, Gheorghe Udrişte şi Dan Florin Popescu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here