Bădescu, numit preşedinte! Maioreanu, destituit de AGA din fruntea Secţiei de Handbal a Clubului Energia

342

Andrei Maioreanu, vicepreşedinte al PSD Gorj, nu mai este începând de vineri preşedinte al Secţiei de Handbal a CS Energia, acesta fiind destituit din funcţie în urma şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor(AGA) clubului, care s-a întrunit la sfârşitul săptămânii trecute. Maioreanu a pierdut funcţia în urma unei expuneri de motive şi a unei analize care le arăta acţionarilor că fostul preşedinte petrecea mai mult timp în Bucureşti, departe de club, dar şi că acesta a depăşit, printre altele, bugetul aferent secţiei pe anul în curs, achiziţionând prea mulţi stranieri. Acţionarii au decis astfel ca Maioreanu să fie demis, în locul său fiind numit, prin decizie a AGA, Doru Geamănu, fost antrenor secund al echipei de handbal. Interesant este că la două zile după schimbare, Andrei Maioreanu nega că ar fi ştiut despre destituirea sa din funcţie în şedinţa AGA. În acelaşi cadru a mai fost numit preşedinte al Secţiei de Baschet, Dan Cumpănaşu, în timp ce preşedinte al CS Energia Târgu-Jiu a fost numit Alin Aristide Bădescu, director tehnic al Diviziei Miniere a CEO, fost practicant al acestui sport în tinereţe.

Secţia de Handbal a Clubului Energia are o nouă conducere începând de vineri când acţionarii întruniţi în şedinţă au decis ca Andrei Maioreanu preşedintele secţiei să fie destituit din funcţie. Din AGA CS Energia Târgu-Jiu fac parte Laurenţiu Ciurel, reprezentantul Complexului Energetic Oltenia, Ion Călinoiu, reprezentantul Consiliului Judeţean Gorj, Florin Cârciumaru, reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu, şi Viorel David, reprezentantul Artego SA. Acţionarii au decis pe baza unei analize prealabile că Secţia de Handbal necesită un alt preşedinte, dar şi că Secţia de Baschet trebuie să aibă o persoană numită în funcţia lăsată vacantă prin demisia lui Radu Stroescu. Tot vineri s-a decis ca CS Energia Târgu-Jiu să aibă un nou preşedinte, funcţia fiind vacantă de o lună de zile de când Laurenţiu Răuţ a demisionat.

Călinoiu: “Maioreanu era mai tot timpul plecat”!
Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu a confirmat informaţia publicată, pe surse, vineri, în Gorjeanul. “Da, este adevărat. Maioreanu a fost înlocuit din funcţie pentru că, fiind mai mult în capitală decât la Târgu-Jiu, era departe de echipă şi de problemele secţiei. Se simţea lipsa acestuia la echipă. Au fost şi ceva problemele legate de depăşirea bugetului…”, a declarat Ion Călinoiu. “În locul lui Maioreanu a fost propus Dan Geamănu, fostul antrenor secund”, a mai menţionat reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA CS Energia, lucru care arată că după doi ani de pauză Benedict(Doru) Geamănu va reveni la club. Geamănu era până vineri profesor de sport la un liceu din municipiul Târgu-Jiu, acesta mai conducând secţia, ca şi secund, în urmă cu doi ani de zile, înainte de numirea în august 2012 a lui Maioreanu ca preşedinte al acestei secţii. Preşedintele Geamănu a fost atunci secundul lui Andrieş la echipa de handbal.

Preşedintele schimbat nu comentează destituirea
Contactat telefonic duminică, după ce a mai fost sunat şi vineri, dar nu a răspus, Andrei Maioreanu a comentat destul de subţire schimbarea sa din funcţie. S-a scuzat că a fost plecat din ţară, fapt care demonstrează că într-adevăr destituirea s-a făcut în lipsa acestuia. “Nu sunt la Târgu-Jiu, iar vineri nici nu am fost în țară. Am auzit și eu că s-ar fi anunțat, pe surse, că vineri s-ar fi luat o hotărâre de schimbare a mea din funcția de președinte al secției de handbal invocându-se o depășire de buget. În momentul în care o să văd hotărârea lor oficială și motivată, evident că voi avea o reacție, dar, până la acest moment, n-aș putea să comentez doar pe ce se aude pe surse. Eu nu am fost aici și nici nu am fost anunțat de absolut nimic, tocmai de aceea nu aș vrea să am o declarație pentru că nu am nicio hotărâre oficială. Eu zic că nu ar avea nicio susținere, absolut deloc”, a declarat Maioreanu pentru Gorjeanul, cele spuse bătându-se cap în cap cu ce au decis acţionarii.
De fapt, acţionarii au constatat, printre altele, că Maioreanu a achiziţionat prea mulţi sportivi străini pentru care clubul plătea salarii mari, chirii, dar chiar şi pretenţii exagerate ale unora dintre cei aduşi prin transfer la echipă. Laurenţiu Ciurel şi se pare şi Ion Călinoiu nu au putut înghiţii risipa făcută de Maioreanu, iar imaginea întregită cu restul lucrurilor negative apărute în analiza făcută la club au arătat că secţia necesită o schimbare urgentă.

Bădescu, numit prin ordin de serviciu
Schimbarea lui Maioreanu şi numirea lui Geamănu au fost completate şi cu numirea pe funcţie a lui Dan Cumpănaşu, cel care ocupa deja de o lună, în interimat, funcţia de preşedinte al Secţiei de Baschet a CS Energia Târgu-Jiu, dar şi cu numirea ca preşedinte al clubului a lui Alin Bădescu. Cel din urmă, fost handbalist în urmă cu câţiva ani, va trebui să-şi dea acordul pe funcţie, dar cu siguranţă nu va da înapoi atâta timp cât Ciurel, şeful său, i-a dat, indirect, acest ordin de serviciu.
Directorul tehnic al Diviziei Miniere a CEO, Alin Bădescu, ocupă astfel începând de vineri funcţia de preşedinte al CS Energia, lucru confirmat şi de Ion Călinoiu. “Preşedinte de club a fost numit Bădescu, funcţia fiind vacantă de la plecarea lui Răuţ”, a declarat reprezentantul CJ Gorj în AGA Energia.
Schimbările operate la club de către acţionari demonstrează fără tăgadă că societăţile şi instituţiile care sponsorizează financiar Energia iau mai mult decât în serios felul în care sunt manageriate secţiile clubului, dar şi clubul în sine, asta şi pentru că sportul primeşte anual sume deloc de neglijat pentru care se cer în schimb eficienţă managerială şi performanţă.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Nu vedeti de fata are!!!??
    Trebuia mai de demult sa-l dea afara, ca a distrus echipa si jucatorii.
    Un nimeni…un zero….doar ARTUR pe romaneste
    urmeaza si de de Hidroserv? Ca si pe acolo injura la toata lumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here